Hoppa till sidans innehåll

HiQ bygger anbudsapplikation för Svensk Bilsport

25 NOV 2021 11:00
Svensk Bilsport tar nu nästa steg in i framtiden och utvecklar app för anbudsförfarandet inom Folkrace. Det beslutet togs på styrelsens möte under den gångna helgen i samband med återstartsträffen Bilsportkonferensen 2021.
  • Skapad: 25 NOV 2021 11:00

Svensk Bilsport har under en tid haft förfrågan ute till ett antal intressenter av teknikbolag för att utveckla och bygga en applikation för genomförande av helan anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. I fredags togs beslut av styrelsen att låta HiQ genomföra arbetet.

- Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ. Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

En digital lösning för att förenkla för föreningarna har efterfrågats länge bland arrangörerna och även förarna, framför allt när kontanter blir allt mer ovanligt i samhället. Fortsatt kommer analoga anbud att kunna användas där föreningar inte har uppkoppling för en digital lösning ännu. Arbetet skall vara klart till starten av säsongen 2023 då även regelverket för Folkrace kommer anpassas för ett digitalt anbudsförfarande.

- Det här är ytterligare ett steg i vår digitala utveckling som startades med licensappen som HiQ byggde och det känns tryggt att vi nu tillsammans fortsätter utveckla vårt eget kapital av digitala lösningar, säger Anna Nordkvist, Generalsekreterare för Svensk Bilsport.

Anbudsförfarandet är den första delen i applikationen som nu ska byggas.

- Där är vi nu, men med en egen app får vi se i framtiden vilka fler digitala funktioner som kan tillföras för att förenkla för utövarna, just här i Folkrace, men det kan säkert finnas synergieffekter som andra sportgrenar kan ha nytta av, avslutar Anna Nordkvist.  

E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg