Hoppa till sidans innehåll

Hockenheim nästa för Jimmy Eriksson

18 SEP 2020 09:50
Jimmy Eriksson är redo att ta sig an säsongens tredje deltävling för ADAC GT Masters när det tyska GT-mästerskapet återupptas på Hockenheim-banan den här helgen efter ett fem veckor långt uppehåll.
  • Skapad: 18 SEP 2020 09:50


 
Eriksson och teamkamraten Daniel Keilwitz har inlett 2020 års säsong med en blandad palett, där Mercedes-duon tagit poäng (topp 15) i två av de fyra race som körts så här långt men också dragit på sig två kostsamma bestraffningar i de övriga två heaten.
 
Förhoppningarna är förstås att nu kunna platta till den fluktuerande resultatkurvan och bädda för en jämnare svit, för att därigenom avancera i mästerskapet från en nuvarande 17:e plats.
 
- Det ska bli kul att tävla igen, det var några veckor sedan, säger Jimmy Eriksson. Vi har haft lite problem under inledningen av säsongen, men vi har en del nyheter inför den här helgen bland annat på ingenjörssidan. Jag hoppas att det ska ge resultat ute på banan.

Eriksson/Keilwitz gjorde sitt allra första race tillsammans som teamkamrater just på Hockenheim i slutet av förra året, och fick den gången en smakstart på sitt samarbete i Zakspeed-teamets Mercedes-AMG GT3 med en fjärdeplats.
 
- Mercedes-bilen var stark på Hockenheim i fjol och vi hade en bra helg där, fortsätter Jimmy Eriksson. Vi var oerhört nära pallen, och det hade varit fantastiskt att kunna slåss för ett sådant resultat igen den här helgen.
 
Totalt är 33 bilar anmälda till helgens tävlingar, som inleds med fri träning på fredagen. Redan idag torsdag genomförs emellertid en officiell testdag som en del av uppbyggnaden till återstarten av årets säsong.

Mer information på www.adac-gt-masters.de


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg