Hoppa till sidans innehåll

Hockenheim väntar när EM i dragracing gör nystart

17 AUG 2016 11:24
Efter sommaruppehållet blir det snabba ryck för dragracingens EM-förare. Först ut är tävlingen på Hockenheim i Tyskland till helgen och helgen efter det väntar Sverige och Tierp. Och det är svenskt i topp i två av klasserna.
  • Uppdaterad: 18 AUG 2016 08:16

På anrika Hockenheim i Tyskland körs den fjärde rundan av årets EM-serie i dragracing. Det är svenskt i topp i två av de fem klasserna som kör i Tyskland.
I Pro Modified leder den regerande Europamästaren, Michael Gullqvist. Hässelbybaserade Gullqvist är 24 poäng före tvåan, Schweizaren Bruno Balder och bara fem poäng bakom Balder jagar ännu en svensk, Mats Eriksson.

Jimmy Ålund är den andre svenske klassledaren då han halvvägs in i säsongen leder Pro Stock-klassen, men jagas närmast av Bengt Ljungdahl som är totaltvåa inför den fjärde deltävlingen.
- Det är bara vinst som gäller i de tre tävlingarna som är kvar, det är det målet jag har, säger Ålund. Han ger sig själv inte godkänt för sin insats under EM deltävlingen på Tierp Arena i juni. Där blev han utslagen i semifinalen. Däremot är han nöjd med inledningstävlingen för säsongen som kördes i England. Också med den senaste tävlingen i Finland i juli, som dessvärre avbröts innan den körts färdigt på grund av regn.

Mer information om EM i dragracing finns på, www.dragracingeurope.eu/


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link