Hoppa till sidans innehåll

Högstabanan nästa för SM i Crosskart

11 JUN 2021 09:00
SM i Crosskart fortsätter i helgen på Högstabanan där hemmaklubben Haninge MK hoppas på stora framgångar. Totalt är 133 förare anmälda.
  • Skapad: 11 JUN 2021 09:00

Arrangören har 29 anmälda som ska ta upp kampen med konkurrenterna. Redan i SM-premiären tog Linus Andersen hand om segern i 650cc och planen är att fortsätta så.

– Det hoppas vi! Klassen är väldigt jämn och vi hade lite problem i Arboga, så jag tyckte inte riktigt att jag hängde med. Men det löste sig och nu är kopplingen okey, säger Andersen.

Felicia Walfridson, MK Ratten, kommer förstås för att försvara sin andraplats i premiären där Joakim Eriksson, Västerås, var trea. 

Huvudklassen Xtreme mönstrar 40 förare till start och där tog rutinerade Tommie Svärd, Finnskoga MK, hand om segern i Arboga. Nu på Högstabanan tänker i första hand Max Rundberg, samt bröderna Marcus och Charlie Agerheim sätta emot. För att inte tala om Patrik Hallberg. Han har tagit klivet från överlägsen i 125cc till Xtreme. Avstod SM-premiären för att satsa på RallyX Nordic, och där leder han klassen.

JSM-klassen 125cc blev en läckerbit för Jonathan Rådström i premiären. Full poäng i både kval och final för Likenäs-föraren. Där skuggar klubbkompisen Elias Nilsson, med Haninges Alex Lindeqvist och Loke Pettersson på tredje respektive fjärde plats inför helgens hemmarace.

Även 250cc har SM-status och där var Marcus Svensson, Dals MK, överlägsen i Arboga. Största hoten kommer från Eric Bönström, Östmark och Rasmus Brunnkvist, Västerås.

Totalt är det 133 förare anmälda till de fyra SM-klasserna och de tre supportklasserna. SM-deltävlingen pågår under lördag och söndag och körs publikfritt.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg