Hoppa till sidans innehåll

Höljes öppnar upp SM-säsongen i rallycross – se det live i sbfplay

24 JUN 2020 09:06
Rallycross-SM kör igång med en dubbeltävling på anrika Höljesbanan 27-28/6. VM-arrangören Finnskoga MK har gjort allt som krävs och har tillstånd klart för en mycket intressant helg. Två publikfria SM-deltävlingar ska köras – allt kan ses på SBFplay.
  • Skapad: 24 JUN 2020 09:06

 De nationella klasserna 2400, Supernationell, RM2150 och JSM mönstrar ett startfält på 80 förare. Mycket glädjande med tanke på hur situationen är. 
– Som varje år har vi några förare som slutar, det är ett faktum. Det som är himla roligt just nu är att vi har över 10 nya förare till årets säsong! En sådan tillväxt har jag bara kunnat bara drömma om, säger Rallycrossutskottets Magnus Krokström. 

I klassen 2400 saknas fjolårsvinnaren men de flesta övriga toppåkare, som t.ex. Rasmus Olsson och SimonC Claesson, kommer. En varningens flagga ska höjas för Robin Starö, som satsar hårt och nu sitter i bilen som vann förra året. Även hemmaföraren Per Berglund får en flagga. Han brukar vara ruskigt snabb på Höljesbanan och sitter i en nybyggd bil.  

Supernationell lider hårt av pandemin, men har fått intressant tillskott i friskusen Andreas Israelsson som tagit steget från 2400. Även Andreas har Höljes som hemmabana, vilket borgar för god underhållning! 

I RM2150 är startfältet 34 man och därmed kommer det att bli tufft. Här finns fjolårsvinnaren Putte Alvarsson, men det kryllar av duktiga förare som jobbat hårt i vinter och vill visa vad de går för. Från JSM kommer fjolårssegraren Jens Högbom, men det är också en handfull duktiga Folkraceförare som tänker pröva lyckan i Höljes. Tack vare stor blandning av fram- och bakhjulsdrift förväntas race ”som inte avgörs i starten”. Det kommer att krävas både skicklighet och list för att ta poäng i RM2150. 

JSM kommer också att bli ett getingbo. 18 förare anmälda, varav flera nya, är mycket positivt. Tvåa totalt och vinst i finalen 2019 (på just Höljesbanan) gör att Linus Björk är maximalt motiverad att vinna. De som vill stoppa honom är närmast Filip Martinsson och Klara Andersson. Frågar man dessa tre vem som ska vinna SM svarar alla JAG. Vad vi inte vet är om det kommer någon helt ny som skräller, men vi vet att det kommer att bli bra fighter!


Premiären av rallycross-SM kommer produceras av Streamteam med en trekameraproduktion som du kan se på sbfplay.se via Pay per view. Pris för en dag 79:-, båda dagarna 129:-.

Du ser den på www.sbfplay.se
Sändningsstart 09:55 både lördag och söndag.
Lördag,   Q1 start 10.00 slut 18.00
Söndag,  Q1 start 09.00 slut 17.00

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg