Hoppa till sidans innehåll

Homologeringskostnaden höjs efter Transportstyrelsens beslut

10 DEC 2021 10:41
Transportstyrelsen har beslutat om en avgiftshöjning för homologerade rallybilar. Beslutet träder i kraft 1 januari 2022.
  • Skapad: 10 DEC 2021 10:41

Under hösten informerade Transportstyrelsen om en planerad höjning av avgifter för fordon inom transportbranschen. Detta till följd av att det senaste året har gått med underskott för myndigheten. Transportstyrelsens beslutade finansieringsform innebär att Transportstyrelsen ska finansieras genom avgifter. Svenska Bilsportförbundet var remissinstans på det förslag som kommunicerades från Transportstyrelsen i slutet av september och förbundet motsade sig förslaget om en höjning på 9000 kronor i ansökan per fordon.

- Vi arbetade fram ett svara där vi belyste skillnaden på att ta ut höga avgifter från näringsidkare och idrottsutövare som inte har för avsikt att göra en ekonomisk vinst i sin utövning, samt hur hårt en höjning som skulle kunnat hamna på 9000 kronor påverkar våra medlemmar som utövar rally, säger Pär Karlsson, Teknikchef Svensk Bilsport.

Nu i veckan kom beslutet från Transportstyrelsen. Den ökade kostnaden som Transportstyrelsen beslutat om blir 3000 kronor i ansökan för en homologerad rallybil.

- Besvikelse. Det är naturligtvis inte vad vi föreslog. Vi framhävde att rallyutövarna och dess fordon inte skulle beröras av någon höjning alls. Det här innebär tyvärr att det blir en påverkan på den befintliga homologeringskostnaden med en ökning av samma belopp som Tramsportstyrelsen beslutat om, avslutar Pär Karlsson.


Mer information via länken till remissammanställningen. Beslut gällande bilsporten på sid 33

https://www.transportstyrelsen.se/globalassets/global/regler/remisser/avgifter-2022/remissammanstallning-tsf-2021-54.pdf


Ett flertal av avgiftslistorna för 2022 har nu publicerats och kvarstående listor kommer att publiceras inom kort. Listorna finns att ladda ned från hemsidan på följande adress: https://www.sbf.se/vartforbund/Styrandedokument/Avgifter/


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg