Hoppa till sidans innehåll

Isak Sjökvist kör för VM-brons

16 NOV 2021 11:55
Nürburgring är platsen där årets VM i rallycross ska avgöras. Sista helgen i november har Isak Sjökvist chansen att köra hem en bronsmedalj i rallycrossens RX2e-serie.
  • Skapad: 16 NOV 2021 11:55Isak Sjökvist är fostrad i kartingen där karriären tog honom hela vägen till topp tio i världen i KZ-klassen. Efter dryga åtta år växlade Sjökvist sedan kart mot bil. Valet föll på rallycross där han under säsongen bland annat fokuserat på enhetsklassen i VM, RX2e. En klass där bilarna drivs av el. En satsning som tycks passat Sjökvist väl. Sista helgen i november har han chansen att köra hem en bronsmedalj i mästerskapet.

- Det känns bra. Jag känner mig lugn inför finalen, ingen stress utan mera glädje. Det ska bli riktigt kul, säger Isak Sjöqvist.

Sjöqvist kommer som alla andra förare som reser till Tyskland mötas av en ny bana för VM-serien i rallycross.

- Vad jag sett så ser det ut att bli en lång bana med rallycross mått och en bana där jag tror det kan hända en hel del saker på. Jag tror också att det kommer bli en bana som inbjuder till mycket taktisk körning, så det ska bli spännande, säger Isak Sjöqvist.

Belgaren Guillaume De Ridder leder mästerskapet före Jesse Kallio. Isak Sjöqvist är femma inför den sista tävlingen på 56 poäng, tre poäng bakom spanjoren Pablo Suarez och Patrick O`Donovan från Storbritannien, som båda har 59 poäng. Senaste deltävlingen i Belgien var Sjöqvist före båda sina närmaste konkurrenter i mästerskapet. Målet är självklart att vara det igen.

- Det är ett brons vi kör om och jag känner mig riktigt taggad för uppgiften. Jag tycker att den här säsongen gått över förväntan och jag blickar redan mot den kommande. Exakt vad det blir är inte klart, men fokus ligger på mer rallycross, avslutar Isak Sjöqvist.

Mer information om VM-klassen RX2e finns här. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg