Hoppa till sidans innehåll

Jakten på tredje Hansensegern fortsätter i Frankrike

03 SEP 2021 09:03
Frankrike och Lohéac är vad som väntar i helgen för teamen i rallycrossens VM-serie. Efter premiären i Spanien och den andra deltävlingen i Sverige har bröderna Kevin och Timmy Hansen vunnit varsin tävling.
  • Skapad: 03 SEP 2021 09:03

För VM-ledaren och världsmästaren från 2019, Timmy Hansen är siktet inställt på att upprepa det han gjorde i Höljes och vinna igen och med det befästa sin ledning i VM-tabellen.

- Lohéac är en av mina favoritbanor i kalendern. Den är verkligen old-school, men också en snabb bana som har sina tekniska utmaningar i de sista kurvorna där det gäller att komma rätt, annars kan det verkligen kosta tid, säger Timmy Hansen.

Timmy Hansen vann när den senaste VM-tävlingen kördes på Lohéac, 2019.

- Vår bil har alltid har fungerat bra på den här banan, säger Hansen.

Första gången Timmy Hansen vann i Frankrike var säsongen 2015. I glappet var det Johan Kristoffersson som tog hand om tre raka segrar, 2016,2017 och 2018. Inför den tredje deltävlingen i VM är den trefaldige världsmästaren Johan Kristoffersson efter två problemfyllda tävlingar på en delad fjärdeplats tillsammans med nederländaren Kevin Abbring. Båda på 37 poäng, 20 poäng bakom ledande Timmy Hansen.

-  Att komma i mål är inte alltid en garanti, men alla i teamet har gjort ett fantastiskt jobb med att se till att vi har avslutat varje race utan problem hittills den här säsongen. Jag tror att det kommer att bli en nyckelfaktor när vi kommer till slutet av säsongen. Det är viktigt att vi inte tappar det fokuset, säger Timmy Hansen.

Närmast jagande konkurrent är lillebror Kevin som är endast sex poäng efter i VM-tabellen.

I EM-serien som inledde sin säsong med tävlingen i Höljes leder Thomas Bryntesson före Jean Baptiste Dubourg. Trea är forne VM-föraren Andreas Bakkerud som efter tredjeplatsen i Höljes åter kommer till start i EM.

Även den nya elektriska serien RX2e kör i Frankrike. Där leder Guillaume De Ridder serien en poäng före finländaren Jesse Kallio. Två svenskar finns på startlinjen, Isak Sjökvist och Nils Andersson. De båda kommer få en tuff uppvaktning när vinnaren av RX2, fransmannen Cyril Raymond och Europamästaren från 2018, Reinis Nitiss kommer till start i den nya klassen.

- När jag såg VM-tävlingen från Sverige tycker jag att RX2e bjöd på några av de häftigaste fighterna under helgen. Alla bilar är verkligen lika så det ska bli kul att köra nu och kampera mot en del gamla rivaler i en ny serie, säger Reinis Nitiss.

Mer information finns på, www.fiaworldrallycross.se


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg