Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Jansson drygar ut i mästerskapstoppen

24 NOV 2021 09:34
Carl Jansson körde hem segern när den fjärde deltävlingen av årets SM virtuell racing powered by Porsche avgjordes under tisdagskvällen.
  • Skapad: 24 NOV 2021 09:34

Gårdagens resultat gör att Carl Jansson nu rycker i mästerskapet inför finalen som körs den 4 december. Närmast jagande konkurrent, Sam Hammarstedt drog på sig en slow down att ta genom depån när han var i tätstriden i gårdagens finalrace. Ett straff som fick Hammarstedt att sjunka som en sten genom fältet. Efter sin slow down gjorde sen Hammarstedt allt han kunde för att köra upp sig och placerade sig till sist som tia och är fortsatt tvåa i mästerskapet, nu 31 poäng bakom Carl Jansson. Jansson tog sin tredje segern av fyra möjliga på vägen fram till kommande finaltävling den 4 december.

-  Finalen var bra för min del både racemässigt och poängmässigt där jag plockade många poäng på Sam. Så det var ett bra race, konstaterade Carl Jansson efter segern.

Nu väntar final för de 24 bästa förarna i serien. En final som kommer köras live på plats i Esen studio i Bromma. Där ska 24 förare under dagen bli tolv som kommer köra den sista finalen av årets mästerskap. Det blir också första gången som många av förarna får mötas i verkligheten då de kommer sitta i exakt likadana körriggar bredvid varandra när det ska göras upp om medaljerna i SM virtuell racing powered by Porsche.

- Körmässigt kommer det inte påverka att sitta fysiskt bredvid någon, då är man så inne i sin bubbla, men kanske lite mer innan racen då du har alla runt omkring dig. Största skillnaden blir att du inte har dina egna grejer. Då är du inte lika trygg. Det jag kör med hemma vet jag precis hur det fungerar, så det kommer bli en omställning för många. Det kommer ta ett tag att vänja sig och det kommer göra livefinalen lite mer utmanande. Men det ska bli riktigt roligt att få träffa alla man tävlat mot under serien, avslutar Carl Jansson.
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg