Hoppa till sidans innehåll

Jansson öppnar SM med tre raka racevinster

15 SEP 2021 08:39
När SM Virtuell Racing Formel by Hankook igår startade med den första av fyra deltävlingar var det en av favoriterna till guldet som tog befälet direkt. Carl Jansson vann samtliga tre race.
  • Skapad: 15 SEP 2021 08:39

Okayama i Japan var vad som väntade förarna i den första deltävlingen av årets SM Virtuell Racing Formel by Hankook. Snabbast i förkvalet var Tobias Olsson. Men Olsson fick en jobbig kväll med både avåkningar och kollisioner. Bättre gick det till en början för Adam Isaksson som satte snabbaste tidskvalsvarvet och med det placerade sig i en pole position inför första racet. Isaksson tog täten framför Carl Jansson och lyckades hålla den genom halva första racet innan Jansson körde om.

- Jag kom lite för nära där och provade och det gick igenom. När du kommer nära tappar du så mycket downforce, speciellt i de snabba kurvorna och hårnålen. Det är där eller kanske de sista två kurvorna som du kan köra om. Men jag kom så nära och testade och det fungerade, konstaterade Carl Jansson när han summerade första racevinsten.

Adam Isaksson var tvåa i mål bakom Jansson, en stark öppning på mästerskapet. Tyvärr för Isakssons del blev kvällen tyngre. Ifrån första led i andra racet krokade han och Joel Granfors i varandra redan i första sväng. Det gjorde att Isaksson fick ett tufft utgångsläge i sista racet då startordningen utgår från placeringarna i racet innan.

- Nja. Det var inte så mycket att säga om det som hände mellan mig och Joel. Det är trångt i första sväng. Sen var det tufft. Men jag är nöjd med första racet och framför allt med tiderna jag satte så jag fick starta pole i första racet, sa Adam Isaksson efter tävlingen.

En Carl Jansson i pole position i andra racet var det ingen som kunde stoppa och Jansson kunde sen reprisera sig själv i kvällens sista race och med det kassera in tre raka racevinster på mästerskapskontot.
 
- Det kunde väl inte gått så mycket bättre, konstaterade Carl Jansson efter samtliga köra race.

Nästa tävling körs tisdag den 21 september på Nürburgring.
Hela SM Virtuell Racing Formel by Hankook sänds på www.sbfplay.se och Svensk Bilsports Facebook.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg