Hoppa till sidans innehåll

Joel Eriksson förväntansfull men realistisk

18 SEP 2020 09:46
Deltävling nummer tre i ADAC GT Masters står för dörren, och Joel Eriksson är på plats på tyska Hockenheim där mästerskapet nu återupptas efter fem veckors väntan.
  • Skapad: 18 SEP 2020 09:46

 

 
Uppbyggnaden till helgens två race inleddes redan idag torsdag med ett officiellt test, där Eriksson och teamkamraten Aidan Read (Australien) slipade på formen i Schubert Motorsports ena BMW M6 GT3. 
 
Eriksson avslutade dagen genom att notera testets bästa BMW-tid, som 12:a totalt i resultatlistan, och går nu in i nästa fas där själva tävlingshelgen inleds med start fredag. 
 
- Vi hade ett OK test idag, men vi behöver fortfarande jobba på balansen i bilen, säger Joel Eriksson. 
 
Eriksson/Read har, liksom övriga BMW-ekipage, haft en resultatmässigt tung inledning på säsongen i ADAC GT Masters – men hoppas kunna närma sig det poänggivande topp 15-spannet vid helgens evenemang på Hockenheim.
 
- Vi ser fram emot helgen, fortsätter Joel Eriksson. Vi vet att vi inte är där vi vill vara med bilen, men vi jobbar på. Det vi vill se är ett steg i rätt riktning och gärna att vi kan vara med och utmana om poäng. I så fall har vi gjort det bra den här helgen.
 

Hockenheim-banan är belägen cirka tio mil söder om Frankfurt, och bjuder på en variation av snabba, medelsnabba och långsamma kurvor. Bästa omkörningstillfället utgörs av den tighta Spitzkehre-hårnålen på banans baksida, där ADAC GT Masters-bilarna bromsar in från 250 km/h till endast 50 i den lika tighta som ökända flaskhalsen.
 
Tävlingshelgen inleds i morgon fredag med två träningspass om vardera en timme. Helgens två race, också de en timme långa, körs på lördag respektive söndag och streamas live på adac.de/motorsport och YouTube.com/adac.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg