Hoppa till sidans innehåll

Joel Eriksson på plats i Mexiko för VM-debut i Formel E

18 JUN 2021 11:58
Joel Eriksson har anlänt till mexikanska Puebla där han under kommande helg gör efterlängtad debut i ABB FIA Formula E World Championship (Formel E), världsmästerskapet för elektrisk banracing.   
  • Uppdaterad: 18 JUN 2021 11:58

22-årige Eriksson blir i och med helgens Formel E-inhopp den förste svensken någonsin att delta i en VM-klassad deltävling för elektrifierad motorsport.

Eriksson tävlar för det amerikanska teamet DRAGON / PENSKE AUTOSPORT, där han ersätter den ordinarie föraren Nico Müller under de två race som ska köras vid Pueblas E-Prix den här helgen. Teamets andra bil körs som vanligt av brasilianaren Sérgio Sette Câmara.

- Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger Joel Eriksson. Formel E har funnits på min önskelista i flera år och jag har jobbat för att komma precis hit där jag står just nu, på väg in i min första racehelg i det här mästerskapet. Att dessutom göra det under en säsong när serien fått officiell VM-status gör det bara ännu häftigare. Jag är otroligt glad att vara tillbaka i en tävlingssituation och jag ska göra mitt absolut bästa för att återgälda teamets förtroende.

Eriksson har förberett sig inför helgens debut genom omfattande simulationsarbete tillsammans med teamet, och äntrar scenen inför en deltävling då Formel E i stort också beträder okänd mark.

Mästerskapet har förvisso tävlat i Mexiko tidigare, men då alltid i Mexico City. 2021 är den första upplagan som körs i Puebla, närmare bestämt på Autodromo Miguel E. Abed vid foten av den mäktiga Popocatépetl-vulkanen.

Banan är belägen 2175 meter över havet.

- Banan är ny för alla, vilket väl är en liten hjälp för mig, men på det stora hela är jag naturligtvis medveten om att jag har en enorm uppgift framför mig, resonerar Joel Eriksson. Jag har knappt suttit i en racerbil på sex månader och jag hoppar in halvvägs in i ett mästerskap där alla de andra har rejält mycket mer erfarenhet. Jag är realistisk och är här för att se och lära - men självklart kommer jag inte lägga några fingrar emellan om vi skulle vara med och hugga om ett bra resultat.

De två loppen vid Pueblas E-Prix markerar race nummer åtta och nio av totalt 15 under den pågående Formel E-säsongen. DRAGON / PENSKE AUTOSPORT ligger för närvarande på 11:e plats i teammästerskapet.

Helgens tävlingar sträcker sig över lördag och söndag, med fri träning, kval och race båda dagarna. Båda racen är 45 minuter plus ett varv och kräver en kombination av rå snabbhet och energieffektiv körning; ett adelsmärke inom Formel E.

Formel E sänds LIVE på Eurosport och Eurosport Player.
Mer information på, www.fiaformulae.com 
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg