Hoppa till sidans innehåll

Joel Eriksson till Nürburgring direkt från hotellisolering i Berlin

14 AUG 2020 18:34
Joel Eriksson tror att Nürburgring-banan kommer passa Schubert Motorsports BMW M6 GT3 bättre än premiärarenan Lausitzring när nästa sammandrabbning för ADAC GT Masters står för dörren i de tyska Eifelbergen den här helgen.
  • Skapad: 14 AUG 2020 18:34

Eriksson och teamkamraten Aidan Read (Australien) hade en motig premiär på Lausitzring i början av månaden, och lämnade upptakten utan poäng trots att Eriksson inledningsvis placerade Schubert-paret i ett bra slagläge i söndagens Race 2. 
 
I ett mästerskap känt för sin extrema konkurrenskraft, och där 32 av startfältets 33 bilar otroligt nog rymdes inom en sekund i kvalet på Lausitzring, behövs det dock inte särskilt mycket för att pendeln ska svinga åt andra hållet.
 
- Vi fick inte med oss något resultat från premiären, men vi lärde oss mycket och vi såg hur oerhört jämnt det är i GT Masters, säger Joel Eriksson. Det kan verkligen slå åt två helt olika håll när marginalerna är så extremt små. Vi har realistiskt lite för långt kvar för att kunna slåss om något absolut toppresultat just nu, men jag tror att vi kan göra bättre ifrån oss på Nürburgring än vad vi gjorde senast. Banan passar BMW:n bättre och vi har gjort vad vi kan för att sortera ut svagheterna vi såg på Lausitzring. 
 
Joel Eriksson reser till Nürburgring direkt från Berlin, där han spenderat de senaste tio dagarna – hela perioden sedan ADAC GT Masters-premiären – som reservförare för GEOX Dragon i Formel E. Eriksson, liksom övriga Formel E-reserver, stod redo att hoppa in om någon av de ordinarie förarna skulle få förhinder, men hölls under vistelsen isolerad på hotell för att minimera smittorisken för COVID-19.
 
- Det har varit många dagar på hotellrum de senaste veckorna, konstaterar Joel Eriksson. Gissa om det ska bli kul att komma tillbaka ut på banan igen!

Joel Eriksson körde direkt från Berlin till Nürburgring under torsdagen, och hann därmed delta i den avslutande delen av de tester som anordnades inför helgens ADAC GT Masters-evenemang. 

Under fredagen väntar officiell fri träning. Det första av helgens två kval och race körs på lördag, följt av en likadan kombo under söndagen. TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters - Deltävling 2
Nürburgring (GER)


Fredag 14 augusti
Fri träning 1: 11.15-12.15
Fri träning 2: 15.45-16.45

Lördag 15 augusti
Kval 1: 
09.20-09.50
Race 1: 13.05-14.05

Söndag 16 augusti
Kval 2: 09.00-09.30
Race 2: 13.10-14.10STARTLISTA: Klicka här
LIVESTREAM: adac.de/motorsport och YouTube.com/adac
LIVE TIMING: Racing Results


MÄSTERSKAPSTABELL: Klicka här


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg