Hoppa till sidans innehåll

Johan Kristoffersson historisk världsmästare i rallycross

25 NOV 2020 15:47
Idag stod det klart att Johan Kristoffersson blir världsmästare i rallycross 2020. Med det blir han historisk som första förare att ha vunnit VM-titeln tre gånger.
  • Skapad: 25 NOV 2020 15:47


Titeln säkrades idag när arrangören under rådande pandemi tvingades ställa in den sista deltävlingen som skulle körts i Tyskland helgen 12-13 december.

Johan Kristoffersson körde hem VM-titeln både 2017 och 2018. Under fjolårssäsongen valde Arvikasonen att satsa på rally, men i år var han tillbaka i rallycrossen med målet att ta sitt tredje VM-guld. Något han lyckades med.

Kristoffersson visade direkt i premiären av årets VM-serie att han inte tappat formen av ett års frånvaro då han vann den första deltävlingen. Sen har det varit Johan Kristoffersson i topp under serien. Inför den avslutande tävlingen ledde Kristoffersson VM-serien med 27 poäng före tvåan Mattias Ekström och idag kom beskedet att det även blir slutresultatet av årets VM. Med det är Johan Kristoffersson världsmästare och det för tredje gången i karriären. Något som ingen tidigare lyckats med.

- Jobbet började redan förra året att få till den här satsningen och det känns otroligt skönt att få hem pokalen till Arvika nu, det var ändå det som var målet med projektet, säger Johan Kristoffersson till SVT.

2018 körde han hem segern i USA och första guldet säkrade han i Lettland 2017. Det tredje kan han fira med familjen hemma i Arvika.
- Första året kommer alltid vara första gången, men det känns lite speciellt nu i år när det är Kristoffersson Motorsport som står bakom satsningen där vi har med samma killar från verkstaden som jag har jobbat med sedan jag började med rallycrossen 2013.

Totalt vann Johan Kristoffersson fyra av åtta rundor, de tre första på tävlingshelgernas lördagar.
- Genom åren har jag avsevärt förbättrat min förmåga att vara snabb direkt jag kommer till en bana. Det handlar mycket om förberedelser på hemmaplan, att få en bild av banan gällande greppnivå och körstil. Sedan gäller det också att övriga i teamet har gjort hemläxan på samma sätt. Förberedelserna lyckades perfekt till Höljes, Kouvola och Riga. Sämre gick det på söndagarna inledningsvis, men där kom vändningen i Barcelona, kanske det mest minnesvärda momentet under året, berättar Kristoffersson.

Ett långt, konstigt och intensivt rallycross-VM är över för Kristoffersson som redan har blicken riktad mot 2021.
- Vi satsar på 2021, det är vår vision att kör VM sen hoppas jag kunna köra i någon mer serie nästa år, berättar Johan Kristoffersson.

VM-pallen 2020 i rallycross går även den till historien då den är helsvensk. Mattias Ekström är silvermedaljör och fjolårssegraren, Timmy Hansen tar hand om bronset.

Även Teammästerskapet går till Sverige och KYB Team JC med Mattias Ekström och Robin Larsson. Teamet som drivs av Joel Christoffersson


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg