Hoppa till sidans innehåll

Johan Rothlind blir ny förbundskapten

08 OKT 2018 07:23
Sedan i våras har arbetet pågått att hitta en efterträdare till nuvarande förbundskaptenen Magnus Lampert. Processen har varit lång. Men nu står det klart. Ny förbundskapten för Svensk Bilsport blir Johan Rothlind.
  • Skapad: 08 OKT 2018 07:23

Johan Rothlind har sina rötter i idrottsrörelsen och tog redan i unga år ansvarsroller i den lokala idrottsklubben. Senast kommer 26-årige Rothlind från en tjänst som VD/Klubbdirektör för Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. Men nu väntar nya utmaningar.
- Först vill jag tacka för att jag har fått den här chansen att kliva in i rollen som förbundskapten, det känns fantastiskt inspirerande och otroligt roligt. En stor dröm för mig personligen att få arbeta med landslagsverksamhet och dela mina erfarenheter, kunskaper och kompetens med alla inblandade, säger Johan Rothlind.

Att hitta en ersättare till nuvarande förbundskaptenen var något som landade snabbt in på den då ganska nytillträdde VD:n för Svensk Bilsport, Anna Nordkvists bord.
- Det är alltid så som ny i en roll, då är det alltid mycket att ta in och ta till sig, men även många snabba operativa saker att ta tag i. En av dem blev att hitta Magnus ersättare. Vi visste att det skulle komma att ta ett tag med rekryteringen. För oss är tjänsten som förbundskapten väldigt viktig. Inom vår idrott handlar det inte bara om att ta ut ett landslag med de som kör bäst just nu, utan det är ett långsiktligt arbete med att flytta fram bilsportens positioner på fler plan inom idrotten än bara på tävlingsbanan. Ett arbete som utvecklats mycket de senaste åren och som nu behöver och kommer gå in i nästa fas. Jag känner mig mycket nöjd med att vi nu kunnat göra klart med Johan, en ung, driven och engagerad person som kommer ta sig an det här på bästa sätt, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports VD.

Johan Rothlind har förutom karriären inom ishockey där han arbetat med såväl juniorer som seniorer i elitlag en bakgrund av idrottsstudier på Bosön. Han tillträder sin tjänst i mitten av oktober.
- Det ska bli riktigt spännande att komma igång. Av den information jag har fått händer det mycket nu på många plan inom bilsporten. Som jag sa, så är det en dröm att arbeta på landslagsnivå inom idrotten och att få vara med och ta nya steg och utveckla det arbete som redan gjorts med landslaget ska bli riktigt roligt. Jag ser verkligen fram mot det, avslutar Johan Rothlind, Svensk Bilsports nya förbundskapten.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link