Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tom Banks

Kampen om silvret fortsätter i Tyskland

12 OKT 2018 08:05
Johan Kristoffersson är redan klar som världsmästare för andra året i rad. Och hans team är på jakt efter teammästerskapet. Stallkamrat Petter Solberg kör om silvret och för en dubbel till teamet. Detsamma gör även Mattias Ekström och hans team.
  • Skapad: 12 OKT 2018 08:05

I VM-tabellen är det Mattias Ekström som är tvåa, två poäng före Petter Solberg. Det är två deltävlingar kvar att köra i VM-serien och med det finns det 60 poäng att göra upp om när VM i helgen kommer till Buxtehude i Tyskland. Båda silverkombattanterna var i final senast in USA. Där slutade Solberg tvåa och Ekström i en mur av däck efter en knuff från Timmy Hansen. Hansen dömdes senare och Ekström blev femma. 

- Jag var besviken att vi inte kunde ta oss upp på pallen. I stället landade vi i en mur och förlorade viktiga poäng, sa Ekström efter finalen i Texas.

Nu ser det ut att bli en kamp hela vägen in över mållinjen i de två kvarvarande deltävlingarna. Och både Petter Solberg och Mattias Ekström har goda minnen från banan i Tyskland. Det var här som Ekström säkrade sitt VM-guld 2016 och Solberg har vunnit deltävlingen under VM-seriens premiärår, 2014.
- Jag vann på den här banan 2014 och gillar den verkligen. Det är mycket grus och den är ganska teknisk. Vi har sett tidigare att den passar för våra VW-bilar, men den passar också för Audi-bilarna, säger Petter Solberg.En annan som vunnit på Buxtehude är Kevin Eriksson som 2016 körde hem sin, hittills, enda delseger i VM då han efter en av historiens värsta starter rundade hela fältet i den första snäva kurvan för att sedan behålla ledningen hela vägen in i mål. I år har Kevin Eriksson och stallkamraten Robin Larsson haft det tuffare och teamet har brottats mycket med tekniska problem. Eriksson och Larsson är två av totalt sju svenskar som kommer till start i Tyskland. Övriga är bröderna Hansen, Timmy och Kevin, Anton Marklund, Mattias Ekström och Johan Kristoffersson.Johan Kristoffersson som säkrade guldet i USA vid senaste tävlingen har aldrig varit på pallen i Buxtehude.
- Det är sant. Jag har aldrig ens stått på pallen där, så det måste vara huvudmålet för den här helgen, säger Kristoffersson och fortsätter.
- Det har varit lite galet sedan jag vann mästerskapet i USA, med mycket media och allmänt stort intresse. Trevligt, men nu längtar jag efter att få sätta mig i bilen och köra igen. Det är härligt att åka dit utan att känna pressen på mina axlar, men samtidigt är det en annan sorts press, vi vill ju vinna teammästerskapet också. Det vore fantastiskt att få göra det på Volkswagens hemmatävling i Tyskland, säger Johan Kristoffersson.

I teammästerskapet leder VW med 79 poäng före Audi.

Mer information om VM finns på, www.fiaworldrallycross.com

SVT sänder på söndag deltävlingen i Tyskland.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link