Hoppa till sidans innehåll

Kevin Hansen i topp när VM i Rallycross kommer hem

19 AUG 2021 12:03
Till helgen avgörs den andra deltävlingen av rallycrossens VM-serie. Nu på hemmaplan i Höljes. Och i topp av mästerskapet är det just nu Kevin Hansen.
  • Skapad: 19 AUG 2021 12:03

Höljes i Värmland är lika med motorsport och folkfest när det pratas om VM i rallycross. I år med desarmerat antal i publiken, men ändå fler än förra året då det ekade tomt runt hela banan.

- Underbart att vara tillbaka och nu kommer det vara publik där så det kommer bli en bra atmosfär, säger Kevin Hansen. Hansen som inledde året med en seger i Spanien och Barcelona där VM-serien hade premiär. Det var första segern på bana för den yngre av de två Hansen bröderna. Han hade en sedan tidigare efter det att han som tvåa i mål tilldelats segern efter domarbeslut och då bytte plats med Niclas Grönholm. Men det var då. Nu leder han VM-tabellen före Timmy Hansen och tre är Johan Kristoffersson.


-  Det kommer bli en jätterolig fight om VM-titeln med Johan och Timmy och att få trycka till dem i början med en vinst i Barcelona var riktigt härligt. Höljes tror jag är en bra bana för oss vi har utvecklat mycket under vintern och lite mer för Höljesbanan än för exempelvis Barcelona så vi hoppas vi kan få ihop vårt paket där också och utmana om fulla poäng, kommenterar Kevin Hansen som känner sig redo för att göra det som de bakom jagande svenskarna redan gjort, att vinna VM i rallycross. Och Kevin Hasen tror sig ha konceptet för det.  

- Jag har mycket mer erfarenhet nu och har arbetet hårt och gjort mycket förändringarna till i år som jag tror kan bli en nyckel för mig och jag försöker hela tiden arbeta med små detaljer. Sen de stora förändringarna som jag gjort tycker jag sitter och de funkar och lyfter mig hela tiden och jag känner mig extremt bekväm i där jag är nu och mot dit jag ska, avslutar Kevin Hansen.

Men allt är inte bara att vara först över mållinjen för Kevin Hansen och familjeteamet Hansen Motorsport. Nyligen blev de som första rallycrossteam i världen klara för, FIA Three-Star Environmental Accreditation för sitt arbete med att förbättra miljön med fokus på ständig förbättring för att minska förbrukningen av råvaror, sänka utsläppen och uppmuntra till ett hållbarhetstänk från alla medlemmar i Hansen Motorsports-organisationen.

- Familjen Hansen och Hansen Motorsport har varit pionjärer med sitt engagemang för hållbarhet och omsorg om miljön. Jag är glad över att de är det första rallycross-teamet som har fått FIA Three-Star Environmental Accreditation, säger FIA: s president Jean Todt.

- Det är viktigt för alla i vår sport att göra sitt och vi uppskattar verkligen FIA för att ha drivit på för att uppfylla sina egna miljökrav. Vi ser varje dag hur klimatförändringar påverkar våra liv och vi tyckte därför att det var viktigt att sikta direkt på den högsta möjliga miljöcertifieringen som är tillgänglig. Vi vill göra vår verksamhet så miljövänlig som möjligt och ta täten i kampen mot klimatförändringar. Med FIA World Rallycross Championship som övergår till helt elektriska bilar 2022 måste vi föregå med gott exempel inom motorsport, den bredare bilindustrin och till allmänheten, säger Kenneth Hansen, Teamchef Hansen Motorsport.

Kevin Hansen Spanien -21.jpg

Mer information om VM i rallycross finns på, https://www.fiaworldrallycross.com/


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg