Hoppa till sidans innehåll

Kick off för SM-veckan i Helsingborg och Landskrona

07 FEB 2018 09:48
Perioden för planering av kommande SM-veckor är i full gång. I vecka 12 körs SM-veckan vinter 2018 i Skellefteå. Men redan i helgen kickade sommarens vecka i gång med en träff i Helsingborg.
  • Skapad: 07 FEB 2018 09:48

Det är bråda dagar för de som arbetar med SM-veckan. Skellefteå står för dörren och går in i slutplaneringen för alla inblandade. Sundsvall presenterades som nästa års vintervecka och i helgen genomförde SM-veckan Helsingborg och Landskrona sin kick off för arrangörer, förbund, kommuner, Riksidrottsförbundet och SVT. Med under hela träffen var moderatorn Johan Wester, känd från humorserien Hipp Hipp, Wester lotsade med rutinerad hand hela församlingen genom de två dagarna som var fyllda av information och planering inför sommaren.
Och SVT:s projektledare för SM-veckan, Ulf Nilsson gick all in på sommarens tema när han körde sin presentation i solglasögon innan han efter träffen i Helsingborg reste vidare för att börja planera för sommarveckan 2019 i Malmö.

Bilsporten kommer köra med fyra sportgrenar i Helsingborg och Landskrona och samtliga kommer avgöras i Helsingborg. Under första helgen startar kartingen som sen har sin finaldag på tisdagen den 3 juli. Kartingen som gör premiär i SM-veckan att köras ute på Väla motorstadion. Där körs även rallysprint och crosskart på torsdagen den 5 juli. Lördag 7 juli avslutar bilsporten sitt deltagande i SM-veckan med radiostyrd bilsport vid Gröningens eventområde som ligger nere vid vattnet i centrala Helsingborg.
- En bra kick off som gav en hel del viktigt information. Både till oss som förbund, men också för våra arrangerande föreningar som gör detta för första gången. SM-veckan är något helt annat än en vanlig SM-tävling. Det är ett gigantiskt projekt med alla olika sportgrenar som ska anpassas in i ett stort pussel av tider för när och var olika sporter kan genomföra sina tävlingar, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan och fortsätter.

- Jag tycker SM-veckan till sommaren känns bra för oss i bilsporten. Vi har arrangemang vid Väla motorstadion där vi kan visa upp bilsporten på dess hemmaplan, men även radiostyrd bilsport mer centralt, där vi tar sporten mer till folket, så jag tycker upplägget känns bra. Det kommer bli en bra SM-vecka i sommar, men nu ska vi först genomföra SM-veckan i Skellefteå, avslutar Jörgen Ekwall.  


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link