Hoppa till sidans innehåll

Klara Andersson blir teamkollega med världsmästaren

29 APR 2020 16:52
Rallycrossföraren Klara Andersson som även är nybliven landslagsförare är nu klar för SET Promotions e-sportsatsning.
  • Skapad: 29 APR 2020 16:52

En satsning där hon blir teamkollega med Killian DallÓlmo, fransmannen som säkrade segern i den virtuella rallycrossens inofficiella VM som kördes under Autosportmässan.

Andersson som till vardags kör en BMW i rallycrossens juniormästerskap kliver nu även in i den virtuella världen. Och det i SET Promotion, ett team som har gott om kunskap och kompetens från rallycrossen med tävlande i både EM och VM samt som står bakom satsningen RX Academy. Och det var där som teamchefen Jussi Pinomäki första gången stiftade bekantskap med Andersson.
- Vi träffades första gången förra året när hon körde i RX Academys sista deltävling och hon har verkligen känsla för sporten. Hon har talang för körning och med det starka team vi i SET Promotion har nu, också inom e-sporten med förare och coacher tror jag att hon snart är med och fightas även inom e-sporten, säger Jussi Pinomäki.

Just nu står mycket inom bilsporten still, men just den virtuella bilsporten växer. Men frågan från SET Promotions e-sportsatsning kom som en överraskning.
- Verkligen. Men jag är jätteglad och hedrad att jag fick den och för mig var det ingen tvekan om att hoppa på. För mig är virtuell körning ett bra komplement till riktig bilkörning och simulatorkörningen får mig att hålla igång och jag lär mig saker som jag kan ha nytta av sen i den verkliga rallycrossen, säger Klara Andersson som redan spenderar en hel del tid i simulatorn.
- Vi har en specialbyggd simulator som är gjord efter konstruktionen som jag har i min tävlingsbil för att få så bra känsla som möjligt och jag tränar runt tre timmar i snitt varje dag, säger Andersson och tillägger;
- Jag har inte varit igång så länge med simulatorn, men jag både hoppas och tror att med den här chansen att få köra med SET Promotions e-sportteam kommer göra att jag kommer utveckla mig mycket både på e-sport, men även för min fortsatta satsning på rallycross.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg