Hoppa till sidans innehåll

Klart med Återstartsracen i Folkrace – anmälan öppen

16 MAR 2022 15:00
Nu är det klart vilka föreningar som kommer arrangera Återstartsracen när Svensk Bilsport med hjälp av idrottens återstartspaket livesänder elva endagarstävlingar 2022.    
  • Skapad: 16 MAR 2022 15:00

Med stöd av det återstartspaket som staten tilldelat Riksidrottsförbundet och idrotten i samband med den pandemi som härjat, gör även bilsporten satsningar på återstart av verksamhet. En är Folkracesatsningen Återstartsracet. 

Med återstartspaketet kan nu Svensk Bilsport göra en riktad satsning för att stötta ett antal föreningar med att komma i gång med verksamheten igen. Återstartracen blir elva fristående tävlingar som körs i tio av förbundets tolv distrikt. För att konceptet Återstartsracet ska ha samma status och värde på alla orter tar Svensk Bilsport centralt en del av de fasta kostnaderna i upphandlingar av tjänster. Exempelvis Speakerkostnader, resultatservice och tv-produktion, då samtliga tävlingar kommer att sändas på Svensk Bilsports egen webb-TV kanal. 

– Planerna har varit i gång sedan november på en Folkracesatsning i samband med att återstartspaketet blev aktuellt för förbundet. Sen har vi skruvat lite på det i arbetsgruppen. Det har gått från någon form av sammanhängande poängberäkning till att landa in i att satsa på en paketering och ett koncept för endagarstävlingar, dit förbundet kommer med en form av ett stödpaket för att möjliggöra satsningen, säger Christer Jönsson, Svensk Bilsports sportgrenskoordinator för bland annat folkrace och projektledare för Återstartsracen. 

Samtliga tävlingar i Återstartsracen kommer sändas live på Svensk Bilsports egen playkanal. 

– Folkrace är den största sportgrenen vi har utövandemässigt, men vi vet att den även lockar en stor publik, både på plats och många som vill se det hemifrån. Samtidigt vill Svensk Bilsport växa i sina livesändningar, så det här konceptet med Återstartracen passa perfekt, säger Jönsson. 

Samtliga tävlingar är endagarstävlingar som med konceptet Återstartsracet nu får en större paketering och där målet är att höja värdet på tävlingarna. Och intresset har varit stort från föreningarna. 

– Vi ser positivt på att få arrangera en tävling av Återstartracet och det är bra att förbundet gör detta, för att starta upp igen efter åren av pandemi. Det är positivt att det är samma Racecontroller (Kennet Svensson) och Speaker (Christian Holmudd) vid samtliga tävlingar av Återstartsracet. Det blir en större likvärdighet på alla tävlingarna då. Förra året arrangerade Varbergs motorklubb en tävling, men den fick tyvärr genomföras utan publik. De tävlingar som arrangeras på Annebergsbanan utanför Varberg drar vanligtvis mycket publik, men den publikfesten missade vi förra året. I år hoppas vi på att allt blir som vanligt igen, där vi får uppleva härlig folkrace och träffa många glada människor, säger Josefine Möller, Säkerhets- och Miljöchef för tävlingen som Varbergs MK kommer arrangera den 15 april.

Den 15 april körs första tävlingen av Återstartsracen i Varberg och anmälan finns öppen på, Anmalanonline.se Kalender Återstartracet 2022

April

15 Varbergs MK


Maj

14 Finspångs MS

28 Örnsköldsviks MK

 

Juni

5 Lima MS

11 Folkrace Gotland

 

Augusti

13 SMK Eda

27 Rasbo MK

 

September

3 Lessebo MK

10 Kristianstad FRC

24 Robertsfors MS

 

Oktober

8 SMK Sala

 

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg