Hoppa till sidans innehåll

Klart med SM-veckan i Piteå

07 FEB 2022 13:48
SM-veckan vinter i Piteå blir av enligt plan. SM-veckans styrgrupp gav i fredags klartecken för ett genomförande i och med beskedet att pandemirestriktionerna hävs.
  • Skapad: 07 FEB 2022 13:48

Det blir första gången sedan pandemin slog till som SM-veckan arrangeras igen. 

SM-veckan har ställts in fyra gånger under pandemin: Luleå/Boden vinter 2020, Halmstad sommar 2020, Borås vinter 2021, Halmstad sommar 2021. Men nu kommer det bli en SM-vecka igen. SM-veckan vinter i Piteå arrangeras 23 – 28 mars med 16 idrotter på programmet.

– Efter fyra inställda SM-veckor på två år kan vi äntligen få genomföra en SM-vecka igen. Det är lika efterlängtat som viktigt att vi återigen kan visa upp idrottsrörelsens mångfald och bredd samtidigt som vi kan bjuda på högklassig idrottsunderhållning, säger Maria Hallberg, projektledare SM-veckan, Riksidrottsförbundet.

Den senaste SM-veckan vinter genomfördes i Sundsvall 2019, då evenemanget firade 10 år. Sedan dess har pandemin satt käppar i hjulet för ett av Sveriges största, årligen återkommande, idrottsevenemang.

– Att SM-veckan gör sin comeback i Piteå är naturligtvis extra roligt. Beskedet att restriktionerna hävs gör att vi kan planera vidare och siktar nu in oss på att skapa en mästerlig folkfest i Piteå, säger Per Lenndin, lokal projektledare för SM-veckan i Piteå.

Parterna för SM-veckan i Piteå följer noga utvecklingen samt har en nära dialog med det lokala smittskyddet. SM-veckan ska vara ett tryggt och säkert evenemang för både deltagare och besökare.

Bilsporten har med fyra sporter i SM-veckan Piteå. Rally, Rallycross, Crosskart och Virtuell Bilsport. I Virtuell Bilsport pågår kvalkörningen just nu med den andra av tre kval i morgon tisdag 8 februari. För övriga sportgrenar kommer inbjudan ut inom kort.

Mer information om SM-veckan på www.smveckan.se


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg