Hoppa till sidans innehåll

Klart med tre nya år för Rally Sweden

14 JUN 2019 17:07
Glädjande nyheter för svensk bilsport. Rally Sweden får fortsätta som VM-arrangör i ytterligare tre år och SVT sänder den svenska klassikern till och med 2021.
  • Skapad: 14 JUN 2019 17:07

– Vår ambition har hela tiden varit att teckna ett nytt treårsavtal med WRC Promoter och nu är vi äntligen där. Alla som brinner och kämpar tillsammans med oss bär en viktig del i detta och jag vill rikta ett stort tack till hela vår organisation och våra funktionärer, våra offentliga och privata samarbetspartners och framförallt våra besökare och fans, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

Klart är det även att SVT fortsätter sända den svenska klassikern till och med 2021.
– Ett bra kvitto för svensk rallysport och mycket viktigt att få till ett flerårsavtal för rallyt. Det ger arrangören trygghet och stabilitet och möjlighet att utveckla arrangemanget, säger SVT:s expert Jonas Kruse på SVT sportens hemsida.

VM-avtalet säkrar Sveriges plats i kalendern fram till 2022 där konkurrensen hårdnar itakt med det ökande intresset globalt för rally-VM. Den uttalade långsiktiga visionen för WRC-kalendern är att utöka från dagens 14 tävlingar till 16, med fördelningen åtta i Europa och åtta utanför Europa. Nya länder de senaste åren är Turkiet och Chile och länder på väg in i kalendern, förmodligen redan nästa år, är Japan och Kenya.

Det finns även en rad ytterligare länder som förhandlar om inträde i kalendern, exempelvis Kanada som vill arrangera en vintertävling. 

Men de tre närmaste åren är säkrade för Rally Sweden och en riktigt svensk klassiker. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.png

Leverantörspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png