Hoppa till sidans innehåll

Klart med två nya år för Rally Sweden

27 FEB 2022 18:02
Rally Sweden och Umeå blev en framgångssaga från start. Redan nu står det klart att det blir fler VM-tävlingar för rallyts nya värdstad efter det att två nya år är säkrade från WRC-promotorn.
  • Skapad: 27 FEB 2022 18:02

- En stor eloge till Rally Sweden, Umeå och hela organisationen och alla funktionärer som arbetat så hårt för att få flytten till Umeå på plats och sedan första året leverera en så fin paketering av Rally Sweden, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports Generalsekreterare. 

Rally Sweden har körts sedan 1950, då som Svenska Rallyt. Från 1967 har det varit förknippat med de värmländska skogarna. Bristen på snö de senaste åren har hotat den svenska VM-tävlingen som i år flyttade norrut till Västerbotten med Umeå som centralort. En plats som nu fortsatt blir Rally Swedens hem för de kommande två åren.

- I samband med det flytten upp till Umeå fick vi ett löfte och nu har det infriats. Det är jätteskönt. Många har jobbat hårt. Nu har vi otroligt mycket erfarenhet att ta med oss från årets rally och bygga vidare på, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson till SVT Sport. 


Med Umeå som centralort och tävlingssträckor runt om i kranskommunerna har ett av Sveriges största idrottsevenemang nu etablerat sig i Västerbotten.

- Rally Sweden har en historia att locka en stor publik vilket vi även såg att det gjorde i år, både ute i skogen och inne på den uppbyggda Red Barn Arena i centrala Umeå. Att Rally Sweden kommer kunna bjuda publiken på två år till av högklassigt rally känns fantastiskt. Det här beslutet betyder mycket för svensk bilsport. Rally Sweden är en stor händelse och ett viktigt event för bilsporten i Sverige och dagens nyhet ger positiva effekter för oss, avslutar Anna Nordkvist.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg