Hoppa till sidans innehåll

Körträna året runt med föreningens simulator – Projektstöd IF kan hjälpa till

18 NOV 2020 16:00
Att den virtuella bilsporten vuxit i coronatider har nog inte undgått någon. Nu finns chansen att söka projektstöd från Riksidrottsförbundet för att föreningen ska kunna ha en egen simulator.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2020 15:00

Att simulatorkörning är ett komplement till bilkörning och ett sätt att hålla känslan uppe är känt sedan tidigare. F1-teamen har länge använt sig av dyra simulatorer. Men med utvecklingen i den virtuella bilsportbranschen kan betydligt enklare simulatorer fungera som bra körträningsredskap.

I samband med att Riksidrottsförbundet nu gör om sitt tidigare Idrottslyftet till Projektstöd IF har Svensk Bilsport tagit fram ett stödpaket för föreningar som vill börja med, eller utveckla sitt virtuella bilsportande. Genom det kan föreningen söka ekonomiskt stöd för inköp av simulator. Totalt sex olika paketlösningar finns framtagna att välja bland för föreningarna.

- Projektstöd IF är en fortsättning på det som tidigare hette Idrottslyftet, men med en tydligare inriktning från Riksidrottsförbundet på behållaverksamhet inom idrotten. Här passar virtuell bilsport mycket bra då den verksamheten kan bedrivas året runt och dessutom är den väldigt kostnadseffektiv, säger Disa Glaser, utbildningsansvarig på Svensk Bilsport. 


Här finns mer information om hur föreningen går till väga och vilka riktlinjer som finns för att söka bidrag för införskaffande av en simulator till föreningen.

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg