Hoppa till sidans innehåll

Kristoffersson avslutade på topp

16 DEC 2019 10:01
Med en makalös insats värdig en bragdstämpel avslutade Johan Kristoffersson WTCR-säsongen med en seger i mästerskapets sista lopp. Kristoffersson körde upp sig från 22:a plats till seger.
  • Skapad: 16 DEC 2019 10:01

Johan Kristofersson som även segrade när serien gästade Japan i slutet av oktober kunde nu runda av året med en tredje och en första plats. I båda heaten efter uppkörning, där det i sista var från en 22:a plats till seger.
- Jag ville så gärna ge Volkswagen Motorsport den här segern. Det har varit mycket motvind under året men nu blev det utdelning för allt slit, säger Johan Kristoffersson till SVT och fortsätter. Mitt bästa race i en touringbil, jublar Kristoffersson efter fullträffen.

Det blev ett dramatiskt sista race med både rödflagg och regn. Men blött underlag har alltid varit lite av värmlänningens specialitet.
- Det var riktigt roligt att köra Golfen i regn, kommenterade Kristoffersson på sociala medier.

Bäste svensk totalt i serien blev Thed Björk på fjärde plats. Björk, som kör för Cyan Racing Lynk & Co. Teamet som i år är årets märkesmästare. 

Det här var årets sista race för WTCR och även sista tävlingen för Johan Kristoffersson om till nästa år inte kommer köra WTCR. Exakt vad det blir är inte helt klart ännu. Men att mer rally finns med i planen.
 - Jag räknar med att vi ska vara klara med förhandlingar med våra partners så vi istället kan komma till start i WRC2 i rally efter nyår. Det är den absoluta målsättningen, sa teamchefen Tommy Kristoffersson, till SVT under förra veckan.

Dessutom siktar Johan Kristoffersson på rally-SM och inhopp i rallycross. 
Mer information om WTCR finns här, https://www.fiawtcr.com/

För den som vill se mer av Johan Kristofferssons körning kan man här nedan se honom i en karting samtidigt som han visar hur enkelt du som medlem kan använda Svensk Bilsports nya app. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png