Hoppa till sidans innehåll

Kristoffersson drygar ut VM-ledningen

19 OKT 2020 08:23
Johan Kristoffersson är fortsatt i topp när VM-förarna i rallycross reser hem efter en dubbelhelg i Barcelona, Spanien. Den svenskens dubble världsmästaren leder nu mästerskapstabellen med 27 poäng.
  • Skapad: 19 OKT 2020 08:23

Men det var en annan svensk världsmästare som fick kliva överst på pallen när den första av två deltävlingar summerades på lördagen, Timmy Hansen tog då årets första seger. Efter fjolårets guldkantade år har årets säsong varit tuffare och Hansen har inte riktigt haft samma fart som de snabbaste i toppen. Men en hel del tester inför Spanien gav resultat och på lördagen var Timmy Hansen vinnare och lillebror Kevin körde i mål som trea bakom tvåan Johan Kristoffersson. 

- Det är så många gånger jag har jagat Johan sen 2017 och att nu äntligen få vara snabbare, ja, det känns som att ha slagit den oslagbare. Och jag tror att vi kan prestera ännu bättre i morgon. Det finns ett par saker vi kan förbättra, så jag känner mig hoppfull inför morgondagen, sa Timmy Hansen efter lördagens seger.

Och visst visade Timmy Hansen fart även under söndagen. Och det skulle komma att räcka till en ny plats på prispallen. Då ett steg ner till en andraplats.

Men det var Mattias Ekström som närmast jagar Johan Kristoffersson i VM-tabellen som var den som körde till sig flest poäng efter samtliga körda kval där Johan Kristoffersson var femma när det var dags för semifinaler. De båda gick ut i samma semifinal där Kristoffersson från rad två bakom Ekström och Kevin Hansen fick till en kanonstart och var tvåa bakom Ekström in i kurva två. Mattias Ekström i ledning försökte dryga ut, men fick se sig slagen när han kom ut ur jokern bakom Kristoffersson.

Söndagens final avgjordes sen till stora delar redan i första sväng där Andreas Bakkerud innanför Johan Kristoffersson hamnade i däcktraven varpå bilen kastades runt och landade mitt framför Robin Larsson som inte kunde undvika att gå rätt in i sidan på Bakkerud. Incidenten utreddes om Johan Kristoffersson orsakade allt genom att tränga in norrmannen Bakkerud, men domarna valde att fria.

I själva racet kunde Kristoffersson kontrollerat i ledning hålla undan för Timmy Hansen och Anton Marklund som knep tredjeplatsen och med det tog säsongens första pallplats. Med söndagens seger drygade Johan Kristoffersson ut ledningen i mästerskapet till 27 poäng före tvåan Mattias Ekström. Ny trea är Timmy Hansen. Och med två deltävlingar kvar att köra är det bara dessa tre som har en teoretisk möjlighet att vinna VM, där det onekligen ser ljusast ut för den dubble världsmästaren Johan Kristoffersson.

- Så mycket plast som vi har förbrukat den här helgen har vi inte gjort på hela säsongen tidigare, men jag är så fruktansvärt nöjd, kan inte bli gladare än så här, summerar Johan Kristofersson sin helg i Spanien.

I märkesmästerskapet leder fortsatt KYB Team JC med Mattias Ekström och Robin Larsson före Team Hansen med Timmy och Kevin Hansen. Trea är GRX Taneco med Niclas Grönholm och Timur Timerzyanov.

Mer information om VM i rallycross på www.fiaworldrallycross.com

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg