Hoppa till sidans innehåll
Foto: nicpodobnego.pl

Kristoffersson i topp i RallyX Nordic efter premiärhelgen

02 MAJ 2021 20:22
I helgen kördes den första tävlingen av årets serie av RallyX Nordic. Med till start i dubbeltävlingen fanns trefaldige världsmästaren Johan Kristoffersson. Men det var en Jamaican som tog första segern.
  • Uppdaterad: 05 MAJ 2021 07:51

Premiärhelgen av RallyX Nordic bjöd på många tuffa fighter och framförallt världsmästaren Johan Kristoffersson var hett uppvaktad. Även om han satte snabba varvtider ville bilen och flytet inte riktigt gå Kristofferssons väg genom hela lördagen. Och i finalen var det i stället jamaicanen Fraser McConnell som kunde knipa segern efter en enastående start där han från bakre startruta på insidan i första sväng kunde ta sig till ledning. En ledning som han inte släppte. Trots en jagande Kristoffersson bakom var självförtroendet starkt hos McConnell och hans team som väntade med jokern till sista varvet.

- Den bästa känslan som finns när du kommer ut från jokern och inte ser något damm från någon bil framför, sa lördagens vinnare Fraser McConnell efter tävlingen.

Segern för McConnell ekat även långt utanför danska Nysum där tävlingen kördes. Glada hejarop och hälsningar kom från både Jamaicas premiärminister och friidrottsikonen Usain Bolt.

- Det pågår inte så mycket sport nu där Jamaica är representerat så att representera mitt land och tävla mot och besegra världsstjärnor ger glädje även för dem.

Fraser McConell vinnare prem rallyx -21.jpg

Söndag och ny tävling. Och den här dagen påminde mer om en VM-helg så till vida att det var Johan Kristoffersson som körde hem segern och med helgens totala poängskörd är reste han hem från Danmark som segrare.

- Mycket nöjd i det stora hela. Vi tog oss genom hela helgen och plockade många poäng, sammanfattar, Johan Kristoffersson helgen.

Kristoffersson leder tabellen på 56 poäng före tvåan, norrmannen, Sondre Evjen, 51 poäng. Trea är Fraser McConnell på 47 poäng.

Mer information och resultat från samtliga klasser finns på, www.rallyx.se


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg