Hoppa till sidans innehåll

Laddad Beganovic tillbaka på banan

10 SEP 2021 08:20
Formula Regional European Championship återvänder till rubrikerna den här helgen efter nästan två månader på sidolinjen – och Dino Beganovic är redo att ge sig tillbaka in i hetluften.
  • Skapad: 10 SEP 2021 08:20

Beganovic körde hem sitt bästa resultat för säsongen (fyra) precis inför tävlingsuppehållet senast det begav sig på belgiska Spa i slutet av juli, och har sedan dess spenderat en stor del av sommaren hemma i Linköping.
 
I helgen är den 17-årige Ferrari-junioren dock tillbaka där han trivs som allra bäst – bakom ratten i sin Prema Powerteam-bil – när Formula Regional-säsongen går in på höstens upploppsraka.
 
- Äntligen dags att tävla igen, säger Dino Beganovic. Jag har haft en bra sommar hemma i Sverige och det har varit väldigt kul att träffa vänner, familj och sponsorer. Samtidigt har det varit ett långt uppehåll och jag har också längtat till livet i Italien, till jobbet med teamet och Ferrari. Jag är helt enkelt mer än redo att komma igång igen!

Säsongen återupptas i den pittoreska alpmiljön runt byn Spielberg i Österrike, där F1-banan Red Bull Ring står värd för den sjunde av totalt tio deltävlingar på årets Formula Regional-kalender.

Banan karaktäriseras av långa, kuperade raksträckor som leder in i tighta svängar och tuffa inbromsningszoner, vilket också bäddar för tät racing och goda omkörningsmöjligheter för det mer än 30 bilar stora startfältet.

- Red Bull Ring är en bana jag kan väldigt väl, fortsätter Dino Beganovic. Jag tävlade där i Formel 4 förra året. Det finns inte så många kurvor, men allt är väldigt snabbt och rytmiskt och dessutom gillar jag att man verkligen kan köra om. Teamet har ofta haft en bra bil där och vi har tagit stadiga steg framåt under de senaste racen, hela vägen fram till vårt bästa resultat för säsongen senast på Spa. Jag ser fram emot helgen!

Tävlingarna på Red Bull Ring inleds redan under torsdagen med ett kollektivt test. Därefter väntar officiell fri träning på fredag, följt av två kval och två race – ett vardera på lördag och söndag. 

Mer information på, www.formularegionaleubyalpine.com
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg