Hoppa till sidans innehåll

Larsson säkrade ny titel i Tierp

23 SEP 2019 08:48
Europamästaren i rallycross, Robin Larsson kunde i helgen säkra ytterligare en titel när han tog hem segern i RallyX Nordic, en poäng före tvåan Oliver Eriksson.
  • Skapad: 23 SEP 2019 08:48

Det var stentufft mellan Oliver Eriksson och Robin Larsson inför finaltävlingen och det skulle bli ännu jämnare fram till målflagg. Robin Larsson som under kvalkörningarna visade hur snabb han kan vara och där staplade snabbaste tider på hög fick sen problem i semifinalen där det i starten saknades ordentligt tryck i motorn. Larsson kämpa sig upp efter den dåliga starten, men var fyra i mål och med det var han där utanför finalen.

Då klev världsmästaren från 2016, Mattias Ekström, in i handlingen. Ekström som i helgen gästade serien och tävlande för JC Raceteknik, samma team som Robin Larsson valde att stå över finalen till förmån för att Robin Larsson som fortsatt hade chans på seriesegern.
- Jag startade från bakre led, men kom ut rätt bra. Sen såg jag att Oliver Eriksson stod parkerad i en vall… När jag gick i mål ropade de i hörlurarna att jag vunnit, men jag trodde först inte på det, säger Robin Larsson och fortsätter.
- Jag och hela teamet har kämpat riktigt hårt den här säsongen, så det var skönt att kunna knyta ihop säcken. Stort tack till alla som dragit sitt strå till stacken i år: teamet, Joel, Ola och Mats, pappa och Simpa, Mattias som gjorde detta möjligt, EKS och såklart alla sponsorer. Nu har vi bockat av de här två gulden, så vad som händer nästa år får vi se. Jag hade tyckt det vore väldigt kul att ta upp matchen mot de stora killarna i VM.

Mer information om RallyX Nordic finns på, https://www.rallyx.se/
På sbfplay kan spänningen ses i repris på, https://sbfplay.solidtango.com/live/rallyx-tierp


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner

Samarbeten


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png