Hoppa till sidans innehåll

Linus Lundqvist äntrar sommaruppehållet fortsatt med i titelfighten

05 JUL 2021 09:52
Linus Lundqvist går in i sommaruppehållet för Indy Lights med fortsatt häng på mästerskapsledningen efter dubbla fjärdeplatser vid helgens tävlingar på Mid-Ohio.
  • Skapad: 05 JUL 2021 09:52

Lundqvist fanns med i fighten om pallen i båda helgens två race och låg också initialt trea i söndagens avslutande heat, men tappade till fjärde efter en omstart bakom säkerhetsbilen.

Resultaten kom under en helg då det rivaliserande Andretti Autosport-stallet uppvisade ett fartmässigt övertag och vann båda loppen dubbelt genom Kyle Kirkwood (USA) och Danial Frost (SGP), med Global Racing Group with HMD Motorsports-kollegorna David Malukas (USA) och Lundqvist som trea respektive fyra.

Lundqvist stod annars för en stark comeback i det första av helgens två kval, där han slutade mindre än en tiondel från första startled trots att han tvingades stå över hela den föregående fria träningen efter en olycklig avåkning.

- Ingen kanonhelg, och vi har inte riktigt haft farten här, säger Linus Lundqvist. Jag har också gjort minst ett eller två misstag för mycket och det får jag ta på mig själv. Samtidigt är det någonstans positivt att vi under en tuff helg, när mycket har krånglat, ändå åker härifrån med två fjärdeplatser. Vi har en hög lägstanivå och vi fortsätter att ha bra häng i mästerskapet.    

I och med helgens resultat tar Kirkwood nu över ledningen i totalsammandraget, 11 poäng före Malukas och 25 före Lundqvist. En enskild raceseger i Indy Lights ger 30 poäng och ännu återstår åtta lopp innan säsongen summeras - också på Mid-Ohio - i början av oktober.

Indy Lights går nu in i ett sju veckor långt sommaruppehåll.

- Nu får vi vila upp oss lite grann och samla tankarna inför avslutningen av säsongen, fortsätter Linus Lundqvist. Det ska bli skönt att komma hem till Sverige igen ett tag, och sedan är det fullt fokus på att ta oss tillbaka till toppen på riktigt allvar när vi drar igång igen. Tack till Utah Airguns för stödet under helgen, och tack förstås till hela teamet för allt hårt jobb så här långt. Jag ser redan fram emot fortsättningen!   

Nästa stopp för Indy Lights blir Gateway Motorsports Park i Illinois den 19-21 augusti. Den tävlingen kommer också att utgöra Linus Lundqvists allra första någonsin på en oval.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg