Hoppa till sidans innehåll

Linus Lundqvist mästare i amerikanska Formel 3

05 OKT 2020 07:56
Linus Lundqvist är klar mästare i amerikanska Formel 3-mästerskapen. Lundqvist säkrade titeln i förtid under en guldkantad helg på Homestead Miami Speedway, med ytterligare en deltävling kvar att köra i Texas i slutet av månaden.
  • Skapad: 05 OKT 2020 07:56

Med titeln tar Lundqvist hem det åtråvärda pris som motorleverantören Honda tillhandahåller till årets Formula Regional Americas-mästare: ett fullt finansierat avancemang till INDYCAR-supportserien Indy Lights till 2021.

- Helt, helt fantastiskt, utbrister Linus Lundqvist. Det här betyder oerhört mycket för mig och min karriär. Det har varit, och är, en obeskrivlig säsong. Jag vill tacka mitt team, Global Racing Group, och alla som har trott på mig och hjälpt mig att nå hit. Stort tack även, förstås, till Honda. Jag kan knappt förstå vad det är vi precis har vunnit. Jag är trött men väldigt, väldigt glad!

Titeln i Formula Regional Americas innebär att Linus Lundqvist nu vunnit tre olika mästerskap inom loppet av fem år. 2016 tog Tyresö-sonen hem svenska Formula STCC Nordic, och 2018 blev han den blott tredje svensken genom tiderna att vinna det klassiska brittiska Formel 3-mästerskapet.  

Titeltriumfen i Homestead levererades genom ännu en nästan perfekt tävlingshelg, där Lundqvist än en gång startade alla tre race från pole position, satte snabbaste varv i samtliga, och vann två av tre heat. Titeln säkrades genom en kontrollerad körning till andra plats i helgens avslutande race.

- Det har varit en nästan perfekt helg, fortsätter Linus Lundqvist. Två segrar, tre poles, tre snabbaste varv... Det var bara segern i det sista racet som saknades, men tyvärr gjorde jag en något sämre start och tappade till tredjeplatsen. Jag laddade på för att försöka ta tillbaka ledningen, men jag kom inte riktigt förbi. Det känns dock ärligt talat mindre relevant just nu - det viktiga var att vi säkrade mästerskapet. Det här ska vi fira i Miami ikväll! 

Linus Lundqvist har vunnit 12 av 14 körda race så här långt under året, och har därmed distanserat huvudkonkurrenten David Malukas (USA) med ointagliga 91 poäng inför den återstående Formula Regional Americas-finalen i Texas den 23-25 oktober. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg