Hoppa till sidans innehåll

Linus Lundqvist siktar på repris i Alabama

29 APR 2022 08:26
Två månader har passerat sedan premiären i St. Petersburg - men i helgen är Linus Lundqvist och hans rivaler äntligen tillbaka på banan igen när Indy Lights Presented by Cooper Tires lägger vårvilan bakom sig.
  • Skapad: 29 APR 2022 08:26

Lundqvist fick en bra start på årets Indy Lights-säsong när han, trots ett stökigt förstavarv, tog sig upp på pallen som trea i upptakten i Florida i slutet av februari. När mästerskapet nu vaknar till liv igen är det Barber Motorsports Park i Alabama som står i centrum - en bana minst sagt förknippad med ljusa minnen för fältets ende svensk.
 
- Barber är en av mina absoluta favoritbanor, och det hänger säkert lite ihop med hur det gått där tidigare, säger Linus Lundqvist. Det var där jag debuterade i Indy Lights i fjol, med pole position och seger i mitt allra första race, och 2020 vann jag alla loppen där i Formula Regional Americas. Sådant sätter sig i skallen och det är klart att jag siktar mot seger igen den här helgen. 
 
Lundqvist, som tävlar för HMD Motorsports with Dale Coyne Racing, kan också luta sig mot ett starkt test på just Barber Motorsports Park för ett par veckor sedan. Banan, pittoreskt belägen utanför Birmingham på Alabamas landsbygd, mäter 3.8 kilometer och karaktäriseras av svepande, snabba kurvor i en vackert kuperad miljö.    

Indy Lights-helgen i Alabama drar igång med fri träning på fredag kväll svensk tid. Därefter väntar ytterligare ett träningspass på lördag, följt av kvalet några timmar senare. Racet - det enda för helgen - körs på söndag med start kl. 17.00 svensk tid. 
 
Live timing kommer att finnas på racecontrol.indycar.com, och samtliga race under säsongen streamas direkt i den officiella INDYCAR-appen. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg