Hoppa till sidans innehåll

Lokala allmänna råd införs i Sörmland och Kronoberg

06 NOV 2020 07:56
Skärpta lokala allmänna råd införs i ytterligare två regioner, Sörmland och Kronoberg, fram till och med 26 november på grund av ökad smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
  • Skapad: 06 NOV 2020 07:56

Folkhälsomyndigheten meddelar att antalet personer som diagnostiserats med covid-19 i de båda regionerna Kronoberg och Sörmland har ökat kraftigt, med bland annat en ökad belastning på hälso- och sjukvården som följd. Därför införs skärpta lokala allmänna råd i de båda regionerna fram till och med 26 november.

Länsstyrelserna i de båda regionerna har beslutat att gå tillbaka till begränsning på 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, för idrottsrörelsen gäller detta även för publikantal, fram till och med den 26 november.

För idrottsrörelsen i dessa regioner gäller att avstå från att delta på idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare, och inte för professionella idrottare som har idrotten som yrke eller huvudsaklig sysselsättning (på nationell eller internationell elitnivå för seniorer).

I de båda regionerna gäller – utöver de sedan tidigare grundläggande allmänna råden – att var och en som vistas i regionen eller i regiondelen bör:

  • avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek,
  • avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar,
  • om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

 

Lokala allmänna råd gäller sedan tidigare i Uppsala, Skåne, Östergötland, Stockholm, Västra Götaland, Örebro, Halland och Jönköping. Totalt har nu 10 av Sveriges 21 regioner infört skärpta lokala allmänna råd.

Folkhälsomyndighetens nyhet om beslutet

Lokala allmänna råd region för region

Mer om: Coronaviruset

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg