Hoppa till sidans innehåll

Lundqvist säkrade historisk titel i Indy Lights

12 SEP 2022 08:15
Linus Lundqvist har avrundat sin historiska säsong i Indy Lights, det sista steget på trappan mot den amerikanska formelbilsscenens kungaklass Indycar.
  • Skapad: 12 SEP 2022 08:15

Lundqvist säkrade titeln redan i lördagens första race vid finalhelgen på Laguna Seca, och fullbordade sedan säsongen med en fjärdeplats i söndagens avslutande lopp. HMD Motorsports-svensken var där den ende som kunde ta striden mot det för helgen snabbare Andretti Autosport-teamet.  

Lundqvists säsong i INDYCAR-seriens främsta matarklass har varit kantad av framgång. Tyresö-sonen har på 14 starter under 2022 vunnit fem race, kört hem nio pallplatser och tagit sju pole positions; i samtliga avseenden fler än någon annan förare.  
 
- Det har varit en fullständigt magisk säsong, säger Linus Lundqvist. Visst, det hade varit kul att stå på pallen här i finalen, men jag är ändå väldigt stolt över hur vi avslutar här idag. Jag kommer aldrig glömma den här säsongen och vad det här betyder för mig kan jag inte ens riktigt sätta ord på. Det är det största jag varit med om.   
 
Lundqvists titeltriumf gör honom inte bara till den förste svensken någonsin att vinna Indy Lights - den ger också hans team, HMD Motorsports, deras egen första mästerskapsseger.

- Jag har tävlat för HMD Motorsports i två år nu, och den här resan vi gjort tillsammans kommer jag aldrig att glömma, fortsätter Linus Lundqvist. Det har varit ett nöje från början till slut och jag är otroligt stolt över att just jag fick ge dem en sådan här viktig framgång i deras historia.

Lundqvist avslutar mästerskapet på 575 inkörda poäng, 92 fler än tvåan Sting Ray Robb. 23-åringen firade titeln tillsammans med sin familj och ett antal tillresta vänner och bekanta i Indycar-depån på Laguna Seca.

- Min familj har betytt allt i det här, avslutar Linus Lundqvist. Jag vill verkligen tacka dem, och alla andra som hjälpt mig att nå dit jag är idag. Det hade aldrig gått utan er. Nu ska vi fira! 

Det är i dagsläget inte klart var Linus Lundqvist kommer att tävla under 2023 års säsong.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg