Hoppa till sidans innehåll

Lundqvist siktar högt inför viktig slutfas i Indy Lights

10 SEP 2021 08:25
Indy Lights-säsongen 2021 närmar sig sitt avgörande. Under den närmaste månaden ska årets tre sista deltävlingar klaras av i Indycarseriens främsta matarklass - och insatserna är höga när Linus Lundqvist spänner bågen i medaljfighten.
  • Skapad: 10 SEP 2021 08:25

Först ut på upploppsrakan är Portland International Raceway, en 3.1 km lång bana i Oregon i USA:s nordvästra hörn. Linus Lundqvist kommer dit för första gången i karriären när den åttonde deltävlingen av totalt tio står för dörren den kommande helgen, och han är fast besluten att göra ett rejält avtryck.

- Det börjar dra ihop sig och vi kommer ha mycket tid i bilen under de närmste två-tre veckorna, säger Linus Lundqvist. Jag känner mig redo, och framför allt extremt sugen på att återvända till prispallen - allra helst högst upp. Portland blir ännu en helt ny bana för mig, men vi har mycket träningstid på fredag och jag är övertygad om att vi har alla förutsättningar att vara med och slåss där uppe som vi brukar.


Lundqvist fick en smått sensationell start på sin första Indy Lights-säsong när han omedelbart vann direkt i premiären på Barber Motorsports Park i våras, och har sedan dess vunnit ytterligare ett lopp - på självaste Indianapolis Motor Speedway.

Stärkt av ytterligare fyra pallplatser är Tyresö-sonen för tillfället parkerad som trea i mästerskapstabellen, trots att han förlorade värdefulla poäng när en till synes säker andraplats gick upp i rök senast på Gateway-ovalen när ett däck gav vika i hög fart. 

Med ett INDYCAR-test i potten för topp tre blir det särskilt viktigt för Lundqvist att befästa sin position under sluttampen av årets mästerskap; men 22-åringen själv vet samtidigt att anfall är bästa försvar.

- Jag vill tillbaka högst upp på pallen, avslutar Linus Lundqvist bestämt. Det är det som driver mig allra mest. Vi är trea i mästerskapet just nu, och det är bra, men jag tänker inte riktigt i de termerna för tillfället. Jag kommer ge mig ut och ge järnet i Portland nu i helgen, och jag kommer inte att lägga några fingrar emellan om chansen att vinna dyker upp. Det är full attack!

Linus Lundqvist beger sig till Portland som bäste icke-amerikan i Indy Lights-tabellen, 59 poäng från ledande David Malukas som i sin tur bara är tre poäng före Kyle Kirkwood.

Mer information finns på, www.indylights.com


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg