Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Lundqvist tar medalj i Indy Lights 2021 - Indycar-test säkrat

20 SEP 2021 08:27
Linus Lundqvist har säkrat medalj i Indy Lights 2021 och kommer att belönas med ett eftertraktat test i USA:s största formelbilsserie, Indycar, nästa månad.
  • Skapad: 20 SEP 2021 08:27Lundqvist körde hem två nya pallplatser i säsongens näst sista deltävling för Indy Lights på Laguna Seca i Kalifornien i helgen, där han slutade tvåa respektive trea i de två race som kördes.

Därmed står det redan nu klart att Tyresö-sonen slutar trea totalt i mästerskapet under sin första Indy Lights-säsong, med finalen på Mid-Ohio Sports Car Course fortfarande kvar att köra.

Lundqvist säkrar därmed ett av de test som Indycar-organisationen tillhandahåller till topp tre i Indy Lights, i syfte att utvärdera morgondagens stjärnor.

Testet kommer att äga rum på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway - där Linus Lundqvist vann från pole position i Indy Lights tidigare i år - den 29 oktober. Teamet i fråga kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

- Det känns fantastiskt att kunna blicka fram emot mitt första Indycar-test, säger Linus Lundqvist. I vanliga fall spelar det mindre roll om man blir trea, fyra eller femma i ett mästerskap, men här är det betydelsefullt på riktigt. Det är en stor chans, en möjlighet att verkligen ta steget in bland Indycar-teamen. Det ska bli riktigt häftigt att få göra ett ordentligt test i ett sådant monster till bil! 

I och med helgens två podiumbesök på Laguna Seca har Lundqvist nu stått på pallen totalt tio gånger under 2021, varav två har varit som segrare. 22-åringen anförde Global Racing Group with HMD Motorsports-teamets attack i Race 1 på lördagen, då han blev tvåa bakom Andretti-stallets Kyle Kirkwood, och avrundade sedan med en tredjeplats i Race 2.

Säsongens sista deltävling för Indy Lights körs på Mid-Ohio Sports Car Course den 1-3 oktober.E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg