Hoppa till sidans innehåll

Lundqvist till "Motor City" för nästa slag i Indy Lights

02 JUN 2022 08:50
Linus Lundqvist beger sig till gatorna i Detroit den här helgen för nästa sammandrabbning i Indy Lights med siktet inställt på att försvara sin ledning i det amerikanska juniorracingmästerskapet.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2022 08:50

Lundqvist rider in i ”Motor City” på en våg av framgång som placerat honom högst upp i poängtabellen, med två segrar i de senaste tre racen. Den 23-årige svensken har dessutom gjort rent hus i de senaste tre kvalen, med trippla pole positions inför helgens besök i Michigan – där han dessutom har goda minnen från i fjol.
 
Det var nämligen just på den tekniska och extremt gropiga asfalten på Belle Isle i Detroit som Lundqvist körde hem karriärens allra första pole position på en stadsbana för 12 månader sedan; och dessutom tog han sig upp på pallen i båda de två race som kördes den gången.
 
- Detroit blev min favoritbana i fjol och det är extremt belönande att få till ett riktigt bra varv där, säger Linus Lundqvist. Det är tufft både fysiskt och mentalt med alla ojämnheter och så höga insatser mellan murarna, men det är precis en sådan utmaning jag attraheras av. 
 
Även i år väntar en viktig Detroit-dubbel för Indy Lights-fältet, när två nya race står för dörren. Det är andra deltävlingen i rad då dubbla poäng står på spel, i ett mästerskap där det under 2022 annars normalt bara körs ett lopp per helg.

Lundqvist drygade ut sin ledning i mästerskapet till 34 poäng med en eftertrycklig seger senast i svåra, omväxlande väderförhållanden på Indianapolis Motor Speedway.
 
- Vi har medvind just nu och jag känner mig laddad inför den här helgen, fortsätter Linus Lundqvist. För mig var Detroit ett viktigt genombrott förra året; det var då jag på riktigt kände att jag verkligen knäckte stadsbanekoden. Vi var på pallen i båda racen, men jag har fortfarande aldrig vunnit ett stadslopp – så jag antar att jag har ett tydligt mål i helgen!
 

Mer information på, https://www.indycar.com/IndyLights 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg