Hoppa till sidans innehåll

Lundqvist till Wisconsin när Indy Lights når halvtid

09 JUN 2022 15:34
Raceoverallen har knappt hunnit torka efter segerdoppen i Detroits vinnarfontän förrän Linus Lundqvist vänder blicken mot nästa stopp på Indy Lights-kalendern: pittoreska Road America i Elkhart Lake, Wisconsin.
  • Skapad: 09 JUN 2022 15:34

Efter den kraftfulla dubbelsegern på Belle Isle under den gångna helgen - där Lundqvist sopade rent i karriärens kanske hittills mest eftertryckliga insats - är Tyresö-sonen fylld av självförtroende.
 
Med tre segrar och fem pole positions i rad råder det ingen tvekan om vem som just nu sätter tempot i INDYCAR:s främsta matarklass, som den här helgen når halvtid när det sjunde av säsongens totalt 14 race ska avgöras.
 
- Detroit var en perfekt helg för oss, men nu är det fullt fokus mot Road America och att försöka göra något lika bra där, säger Linus Lundqvist. Jag har lärt mig att det kan vända snabbt i den här sporten, så jag tar verkligen ingenting för givet, men jag skulle ljuga om jag sade att vi inte siktar på en ny seger. Allt annat vore konstigt mot bakgrund av den fart vi har just nu.
 
Med sina 6.5 km är Road America den längsta banan på årets Indy Lights-kalender. Den vidsträckta anläggningen utanför Elkhart Lake står i stark kontrast till den tighta, trånga stadsbanan i Detroit, med fler omkörningsmöjligheter, betydligt högre däckslitage och fler snabba kurvor på menyn i Wisconsin.  
 
- Det är inte många likheter med Detroit, men däremot har den mer gemensamt med ställen som Barber och Indianapolis, och vi har vunnit race på båda de banorna i år, fortsätter Linus Lundqvist. Det känns väldigt bra så här på förhand och jag längtar verkligen till att ge mig ut på banan!

Linus Lundqvist leder Indy Lights-tabellen 84 poäng före tvåan Benjamin Pedersen (Danmark) inför helgens tävlingar.
 
Aktiviteterna på Road America inleds med ett första träningspass på fredag, följt av ytterligare en träning samt tidskval på lördag. Helgens enda race körs på söndag eftermiddag svensk tid.

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg