Hoppa till sidans innehåll

Lundqvist utökar i Indy Lights-toppen med viktig pallplats

05 JUL 2022 08:40
Linus Lundqvist splittrade en kvartett av Andretti Autosport-bilar på sin väg mot en viktig pallplats i helgens Indy Lights-race på Mid-Ohio Sports Car Course, och utökar därmed sin ledning i tabelltoppen. 
  • Skapad: 05 JUL 2022 08:40


Utfallet på Mid-Ohio var ett resultat av intensivt teamarbete från Lundqvist och hans HMD Motorsports under en helg där man successivt närmade sig toppen, på en bana där det rivaliserande Andretti-stallet historiskt haft ett väldokumenterat övertag och vunnit 80 procent av racen de senaste fem åren. 

Genom metodiskt arbete lyckades Lundqvist dock slå sig fram till en plats i första startled, bredvid Andrettis Hunter McElrea – och när fältet rusade ner mot första sväng var Tyresö-sonen också framme och högg för ledningen. 

McElrea kunde dock stå emot, och istället fick Lundqvist se sig passerad av nyzeeländarens teamkamrat Matthew Brabham senare under det första varvet. 

Därifrån förblev ordningen oförändrad i topp tre, även om en säkerhetsbilsperiod – orsakad av en snurrning för irländaren James Roe – skapade förnyad dramatik mot slutet av loppet.

Efter omstarten kunde de två andra Andretti-förarna, Christian Rasmussen och Sting Ray Robb, ta sig förbi Lundqvists HMD-kollega Benjamin Pedersen. Därmed placerade sig samtliga fyra Andretti-bilar i topp fem – endast separerade av Lundqvist.

- Jag har sällan varit så här nöjd med en tredjeplats, säger Linus Lundqvist. Vi hoppades att vi skulle ha farten för mer i helgen, men Andretti-gänget har varit för starka här. Teamet har verkligen gjort ett jättejobb och vi lyckades ta oss hela vägen till första led i kvalet, vilket var nyckeln den här helgen.

Resultatet markerar ett mycket viktigt steg i Lundqvists fortsatta kamp om Indy Lights-titeln, där övertaget nu utökas från 82 till 87 poäng över andraplacerade Sting Ray Robb med åtta av 14 race körda.

- Att åka härifrån med en pallplats och utökad ledning i mästerskapet är allt vi kunde önska, fortsätter Linus Lundqvist. Det är på sådana här dagar man måste se till att bli trea istället för sexa-sjua, och det lyckades vi med. Jag är väldigt nöjd med det vi gjort här idag.


Indy Lights-säsongen fortsätter närmast på Iowa Speedway, den första av två ovaler på årets kalender, den 22-23 juli. Innan dess reser Linus Lundqvist hem till Sverige för några veckors sponsoraktiviteter på hemmaplan.  


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg