Hoppa till sidans innehåll

Magnus Berthling ny ordförande i Svenska Bilsportförbundet

06 SEP 2020 13:32
När Svensk Bilsport under söndagen den 6 september genomförde årets försenade Förbundsmöte så valdes Magnus Berthling till ny ordförande i förbundet.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2020 13:32

Efter att världen drabbades av coronaviruset har inget varit sig likt. Det årliga Förbundsmötet var planerat till den 26 april. När det inte gick att genomföra var 14 juni nästa förslag. Men när inte heller det fungerade blev förslaget 6 september och det mötet genomfördes under söndagen på Scandic Hotell i Infra City norr om Stockholm. Förbundsmötet sändes även live på Svensk Bilsports playkanal, www.sbfplay.se


Efter traditionell övergripande inledning av Förbundsmötets ordförande och till lika Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson, där han belyste den tuffa tid som idrottsrörelsen nu står inför och övergripande hur Riksidrottsförbundet nu arbetar vidare med regeringen i samband med covid-19, samt en dragning där han även belyste frågan som nu finns inom idrotten gällande eventuella sammanslagningar av förbund och frågan kring hur det då ska göras med medlemstillhörigheten och hur rösträkning ska komma att behandlas startade årets Förbundsmöte.

När sen Förbundsmötet kom igång bockades punkterna snabbt av i föredragningslistan början.
Något som lät sig göras efter att mötets deltagare under lördagen haft en lång mötesdag där man gått igenom det kommande Förbundsmötet.

Verksamhetsberättelsen gicks igenom utan större justeringar. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen gällande revisionsberättelsen krävde dock en rösträkning. Den begärda rösträkningen genomfördes som en öppen omröstning där utfallet blev 25 röster mot 11 med övervikt till förslaget att inte ge styrelsen ansvarsfrihet.

Under propositionerna blev det bifall till samtliga förutom proposition 8 gällande arbetet med distriktsindelningen som styrelsen drog tillbaka med motiveringen att frågan ska tas upp till ny fortsatt diskussion mellan den nya styrelsen och distrikten. Med det tillbakadragande föll även motionerna 1 till 3 från distrikten Göteborg och Västra som drog tillbaka sina motioner.

Med det genomförda Förbundsmötet har nu efter mötets beslut en delvis ny styrelse röstats fram och det med en ny ordförande. Lämnar från tidigare styrelse gör Daniel Nyman, Örjan Eriksson och Anna Elgtorp som efter förslag från sittande Förbundsmöte ersätts av Fredrik Wakman. Förslagen från valberedningen Maria Björk Svensson och Roger Engström röstades enhälligt in som ledamöter i Förbundsstyrelsen. Enhälligt beslut blev det även för Magnus Berthling som tar över ordföranderollen från avgående Daniel Nyman.

Berthling som är en van styrelseordförande där han bland annat har rollen inom Lekia-koncernen kommer nu in i bilsportens värld.

- Först ett jättetack för förtroendet. Jag brukar säga att jag har ett mantra som säger att det som är enkelt är tråkigt och det som är svårt roligt och detta kommer bli svårt och med det kommer det även att bli riktigt roligt. Vi har helt klart en del svåra men även akuta frågor framför oss vilket gör att vi verkligen måste vara på tå nu, sa Magnus Berthling under sitt tal till Förbundsmötet efter att han röstat fram som ny ordförande för Svensk Bilsportförbundet.

- Jag är van vid hårda debatter och tuffa tag, men jag har en vädjan och det är att vi alla i diskussioner håller oss till sakfrågor och har en god ton till varandra. Då blir det bättre.
Jag har erfarenhet från flera styrelseuppdrag där det bråkats och varit tufft men där man sen haft en trevlig stund under fikat för att man just diskuterat sakfrågor och inget annat under mötet, berättade Berthling och fortsatte.

- Jag ser fram mot att komma igång och arbeta med Anna och övrig personal på kansliet och försöka lära känna dem. Jag ska träffa alla i veckan som kommer. Det blir mycket nytta att ta in. Jag kan styrelsearbetet och siffror, men att förstå djupet i verksamheten och skapa nya relationer inom bilsporten, där finns det mycket för mig att ta tag i, berättade Berthling som avslutade sitt tal med att lyfta en fråga som han redan har satt som en kärnfråga för sitt nya uppdrag.

-Jag har varit på bilsporttävlingar i 40 år och jag har aldrig fått frågan om jag vill börja med bilsport eller om jag är intresserad av att bli medlem i en förening. Det får jag frågor om från alla andra idrotter jag besöker. Det saknar jag i bilsporten. Min ambition är att vi ska knyta så många vi kan av dessa människor som är intresserade av bilsport på något sätt till förbundets verksamhet.
Vi måste bli fler och vi måste alla hjälpa till att vi blir fler. Den frågan kommer jag att driva.

Och med de orden avslutade Svensk Bilsportförbundets nya ordförande Magnus Bertling Förbundsmötet 2020.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg