Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Aurelien Vialatte

Maja Hallén Fellenius vidare i FIA Rally Star-uttagningen

31 JAN 2022 08:04
Romet Jürgenson från Estland vann den europeiska uttagningen av Fia Rally Star, men Maja Hallén Fellenius är vidare till Women´s World Final i USA senare i år.
  • Skapad: 31 JAN 2022 08:04

Under det gångna veckoslutet genomförde Fia Rally Star sin europeiska uttagning på rallycrossbanan Estering i Tyskland. Flera övningar stod på programmet. Körning, reflexträning, frågor och mediaträning. 89 förare mellan 17 0ch 26 år från 22 olika länder fans på plats. Sverige hade åtta förare med i uttagningen.

Bäst för de svenska förarna gick det för Maja Hallén Fellenius som tillsammans med brittiskan Katie Milner kommer få vara med när Women´s World Final av Fia Rally Star ska avgöras senare i år i USA.

- Overkligt. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är galet. Jag hat tävlat sedan jag var nio år, mest i karting och på asfalt med mera grepp. Men min utveckling här har varit rejäl under de här tre dagarna. Jag ser verkligen fram mot finalen och att få åka över till USA, sa Maja Hallén Fellenius efter att det stod klart att en resa till Women´s World Final var säkrad.

Bäst gick det för Romet Jürgenson från Estland som vann den europiska uttagningen och som nästa år får köra sex rallytävlingar med en M-sport Rally3 bil. Svenske crosskartföraren Patrik Hallberg var precis bakom Jürgenson och är första reserv från uttagningen i Tyskland.

- Att kunna prestera så bra på ett sådan här event med så många duktiga förare och att få möjligheten att utvecklas och lära känna nya förare känns jättebra. Mitt mål är att köra Supercar i Rallycross, men jag har aldrig stängt dörren till rally, sa Patrik Hallberg efter uttagningen i Tyskland.

Mer information om Fia Rally Star finns här, www.fiarallystar.com



E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.png



Hullert_logo_grön355cwebb.jpg





Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner



mabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png





Sportförlaget_i_Norden.jpg



Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
2.svg



sensor300x480.jpg