Hoppa till sidans innehåll

Många lockades att köra back-SM i jubilerande Röforsloppet

23 AUG 2016 11:14
Back-SM har avverkat fyra av fem tävlingshelger. Nu senast Röforsloppet som lockade rekordfält då den klassiska tävlingen firade att den kördes för 80:e gången.
  • Skapad: 23 AUG 2016 11:14

Förutom olika uppvisningar och supportklasser kom 75 förare till Back-SM:s fjärde tävlingshelg. Meteorologerna hade lovat regn, men ingen var ledsen för att solen sken och backen kantades av mycket publik.
- Nästan så där som det var förr! Det var folk utefter hela backen och det var riktigt kul, säger Henrik Flodin, SMK Hälsinge.

Han kör en Volvo S40 i Klass 2, Supernationell 2400cc, och har som mål med året att slå klassens suverän, Peter Karlsson Ljusdals MS, två gånger. Den första av triumferna tog han i Röfors på lördagen, men till söndagen var Karlsson värst igen och ser ut att gå mot SM-guld när mästerskapet avslutas i Lima i september.

Klass 1, Super Car 2WD, toppar Sandvikens Christer Nilsson tabellen, men i Röfors knappade Lars Svensson, SMK Hälsinge, in genom att vinna båda dagarna.
- Jag vann då Röforsloppet kördes för 70-gången också, så nu får jag träna inför det 90:e, säger Lars Svensson.

De tvåhjulsdrivna rallybilarna håller till i Klass 3 och där räcker det med att Oskar Sundell startar sin BMW i Lima så går guldet till Sandviken. Men osvuret är bäst, och i Röfors var det Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, som vann på lördagen och Jimmy Holmkvist, Gestrike RT, på söndagen. 

RM för 2150cc och VOC/Gr E/4WD med flera hade Tomas Johansson, Rasbo MK, en bedrövlig helg där ingenting stämde. Det gjorde att ständige kombattanten Martin Jonsson, Woxnadalens MK, drog ifrån ordentligt.

För kompletta resultat:
http://datapolen.se/resultat/backsm16/

För SM-poängställning:
http://backsm.se/po-ngst-llning.html

Skribent: l
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link