Hoppa till sidans innehåll

Marklund klar för VM i Rallycross

10 MAR 2020 10:04
Anton Marklund är klar för ännu en säsong av VM-serien i rallycross. Det blir fortsatt med det franska teamet GCK, men i år med tillägget Bilstein.
  • Skapad: 10 MAR 2020 10:04

Nytt för året för Anton Marklund är att han i teamet GCK Bilstein blir ensam bil och kommer inte tävla i märkes VM utan fokusera helt på en individuell medalj.
- Jag längtar efter att få starta säsongen. Tillsammans gjorde vi med teamet stora kliv framåt redan förra året och med vinterns utvecklingar ser jag fram mot premiären, säger Anton Marklund.

Marklund som är den som kört hem de finaste placeringarna till det franska teamet. Bäst var han när han var tvåa i Frankrike i höstas på en helsvensk prispall.
- Att kunna bygga vidare på utvecklingen av bilen och med det fruktsamma samarbetet som jag har med teamet och teknikerna känns bra, säger Marklund som på sin Instagram även sätter målet högt där han berättar att det är pokalerna som ska hämtas hem i år.

Det är den tiden på året då anmälningarna till VM börjar droppa in och bli offentliga. Till VM är nu även tyska föraren Timo Scheider som vänder tillbaka och kör tillsammans med Rene Muennich i All-inkl.com teamet.

Klart är även att Niclas Grönhom och Timur Timerzyanov kommer till start i sina Hyundaibilar. Grönholm som redan fått ett visst favoritskap på sig efter sin fjolårssäsong som delvis blev förstörd efter det att finländaren missat ett antal tävlingar efter en blindtarmsoperation. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png