Hoppa till sidans innehåll

Karting SM 2020 avgjort

18 JUL 2020 08:31
I helgen som var, 10-12 juli, kördes årets SM på Åsum ring Kristianstad.
  • Skapad: 18 JUL 2020 08:31

3 st SM titlar och 2 st JSM titlar tävlades det om samt att Junior 60 (10-12 år) var inbjudningsklass. Totalt 191 förare fördelat på de olika klasserna, från hela landet
samt ett stort antal, c.a 25, danska förare. De danska förarna räknas dock ej med i SM tabellen.

I KZ2 så delade Jesper Sjöberg och Benjamin Thörnqvist på kvalheatvinsterna, Jesper på pole i finalen med Benjamin bredvid som fick en något bättre start och lyckades sedan hålla Jesper bakom sig alla 21 finalvarven, trots hård uppvaktning. I mål skilde det 0,096 s. Brons till hemmaföraren Noah Milell och på fjärdeplats racingstjärnan Joel Eriksson.

Norton Andreasson var på förhand favorit i OK efter några bra insatser internationellt tidigare i år och lika given utmanare var William Siverholm. Och i finalen var det dessa två som gjorde upp om guldet, William ledde första halvan men sedan passerades han av Norton som lyckades hålla undan. Stark körning även av Theo Wernersson som inte kört sedan februari, men ändå ohotad trea i mål.

Senior 125 hade det största startfältet, 47 st, de tidigare svenska mästarna Isac Valtonen och Viktor Öberg körde bäst i kvalheaten och startade i första startled. Och de bjöd på en härlig fight hela finalen, Viktor tog ännu ett SM guld tätt följd av Isac och brons till Alex Bergqvist som körde upp sig från en 7:e startposition. På fjärde plats Bastian Ensgård, Helsingborg.

I OK Junior var nästa halva startfältet danska förare och finalen vanns av Valdemar Aggerholm före David Walther, båda från Köpenhamn. Svensk juniormästare Teodor Ödmark, trea i finalen, och silvermedaljör Albin Sturesson, femma i finalen.

Junior 125 samlade hela 40 startande och heatvinsterna fördelades mellan Junior Jonsson, Caspian Hagman och Arvid Rosén. I finalen var det jämt topp 3 i början, sedan drog Junior Ifrån och vann före Arvid och Caspian. Alxander Spetz på fjärde plats och Astrid Almlöf på en femte.

Junior 60, som är inbjudningsklass (ej SM) vanns av Elliot Kaczynski före Scott Lindblom.

Nästa år arrangerar Rasbo MK SM.

Skribent: Jörgen Ekwall
E-post: This is a mailto link

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png