Hoppa till sidans innehåll

Mer bilsport i TV från SM-veckan

04 JUL 2018 08:16
Under den här veckan pågår ett av Sveriges i särklass största idrottsevenemang, SM-veckan. SM-veckan som i sommar genomförs i Landskrona/Helsingborg. För Bilsporten blir det SM-tävlingar inom fyra olika sportgrenar.
  • Skapad: 04 JUL 2018 08:16

Rally, Crosskart, Karting och Radiostyrd bilsport representerar bilsporten i årets SM-vecka. 

Kartingen inledde SM-veckan redan i tisdags. På torsdag är det dags för rally och crosskart. Med i startfältet för rallysprinten finns bland annat mästaren från vinterveckan, Mattias Adielsson. Adielsson som vunnit SM-veckasprintar ett flertal gånger. Nu återstår att se om han kan upprepa bedriften från Skellefteå i vintras. Rallysprinten avgörs med start i närområdet runt Väla motorstadion för att sen komma in på motorbanan och avsluta där.
- Det blir en snabb bana i Helsingborg som startar på asfalterad cykelbana för att sedan gå en bit grusunderlag innan den avslutas inne på Väla motorstadions folkracebana, förklarar Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.
På folkracebanan avgör även crosskarten sina tävlingar i SM-veckan där det kommer tävlas i två klasser, 650 och Xtreme. Rallysprinten och crosskarten varvar sina körningar under torsdagen, så den dagen blir en dag full av action ute på Väla motorstadion och i SVT.

SVT sänder från SM-veckan på alla sina plattformar. För bilsporten blir det en hel del sändningstid från tävlingarna. På torsdagen sänder SVT från rally och crosskartens kval i SVT Play med start 09.00 till 15.00. Från 15.00 till 17.20 blir det sändningar från finalkörningarna i SVT1 och i SVT Play.

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link