Hoppa till sidans innehåll
Foto: Oscar Holm

Mer tävling när förbundet satsar på Drifting

17 OKT 2022 08:31
Mindre uppvisning – mer tävling. När det svenska bilsportförbundet nu tar över hanteringen av Drifting-SM kommer mästerskapet mest sannolikt avgöras på etablerade racingbanor.
  • Skapad: 17 OKT 2022 08:31

– Vi inser att cityarrangemang är bra och något vi framåt kommer arbeta med, men för 2023 ligger fokus på utslagsgivande tävlingar på befintliga anläggningar, säger Lars Schödén-Englund, ordförande i driftingutskottet.

Från säsongen 2023 tar Svenska Bilsportförbundet över driften av samtliga svenska mästerskapstävlingar i Drifting. Något som går helt i linje med förbundets strategi sedan 2018, att arbeta mer med de egna rättigheterna.  Rally Sweden är ett exempel, Drifting-SM blir nu ett annat.

– Våra tävlingar drivs professionellt, framåtsträvande och med stort hjärta. Vi behöver värna om kunskap och engagemang i våra föreningar och så långt det bara går ska vi ta tillvara våra medlemmars intressen, samtidigt som vi behåller ekonomiska vinningar kvar i bilsporten, säger Svensk Bilsports generalsekreterare Anna Nordkvist.

Driftingutskottet har satt full fart med att känna av intresset för att arrangera SM 2023.

Intresset har visat sig vara stort och flera arrangörsklubbar kontaktas i detta nu.

– Nu tar vi över serien i Svensk Bilsports regi. Vi har tagit viktiga kontakter med arrangörsklubbar och internationella grupperingar för att säkra bra tävlingar och utvecklingsvägar för våra hårt satsande aktiva. Utöver fina arrangemang med hjälp av duktiga föreningar har vi siktet inställt på att säkra upp ett antal starter i både DMEC-, NEZ- och FIA Motorsport Games-arrangemang (internationella tävlingar) under 2023 för våra SM/RM-förare, säger utskottsordförande Lars Schödén-Englund.


Utöver arbetet med den nya mästerskapskalendern arbetar utskottet med att ta fram utbildningar för till exempel bedömare.

– När sen utbildningarna blivit verklighet har vi kommit en bra bit på väg.

 

Inriktningen för 2023 blir att samtliga svenska mästerskapstävlingar – mest sannolikt – kommer att köras på etablerade racingbanor.

– Det blir lite mindre show och mer tävling. För 2023 ligger fokus på utslagsgivande tävlingar på befintliga anläggningar, säger Lars Schödén-Englund.

Drifting-SM kommer att tv-sändas på Svensk Bilsports nya mediaplattform SvenskBilsporttv.se.

– Vi har lagt stor energi på att få till ett brett utbud på vår plattform under 2022 och responsen från tittarna har varit över förväntan, säger sportgrenskoordinator Magnus Krokström.

– Det ger oss medel att fortsätta satsa in i 2023. Vi vill lyfta Svenskbilsporttv.se och göra det till den självklara mötesplatsen för alla oss som älskar bilsport och Drifting är en viktig del i det.

SM_Drifting.jpg

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg