Hoppa till sidans innehåll

Midnattssolen väntar för STCC

16 JUN 2022 10:17
Midnattssolens sken väntar STCC TCR Scandinavia i helgens tävlingar på Skellefteå Drive Center Arena, hemmabanan för mästerskapsledaren och regerande mästaren Robert Dahlgren.
  • Skapad: 16 JUN 2022 10:17

– Att tävla på hemmaplan känns sjukt kul, för mig är detta säsongens höjdpunkt, säger Robert Dahlgren.

– Nu kör vi dessutom tre tävlingar i helgen, det gör att man måste vara smart i sin körning för att säkra så mycket poäng som möjligt. Målsättningen är dock densamma, vi kör för pole och seger i alla lägen. Det kommer att bli en tuff uppgift då jag tror att Audi-bilarna kommer vara starka i helgen.

Audi-föraren Tobias Brink var närmst Robert Dahlgren under premiärhelgen i Ljungbyhed och jagar första STCC-segern för nya Audi RS 3 LMS-generationen.

– En pallplats i premiären med en helt ny bil är godkänt. Men vi jagar självklart högre än så, vi vill vara längst fram och allt arbete inför Skellefteå har kretsat kring just det. Vi har tveklöst tre spännande tävlingar framför oss och vi kommer inte ge en millimeter gratis, säger Tobias Brink.

En annan Audi-förare med sikte på revansch är Lestrup Racing Teams Oliver Söderström som kvalade tvåa i Ljungbyhed men som tappade ner till sista pallplats i tävlingen.

– Trea var en ok start på säsongen, men för att vara helt ärlig så är jag inte nöjd. Jag vill alltid vinna. Vi behöver förbättra vår pace i tävlingen, då tror jag att vi seriöst kan utmana om segrar i helgen. Vi kommer fortsätta jobba hårt och jag ser verkligen fram emot det, säger Oliver Söderström.

Exion Racing-föraren Isac Aronsson bjöd på en spektakulär show under premiären för två veckor sedan där han slogs om en topp fem-placering innan en alldeles för sen inbromsning innebar en utflykt på gräsmattan och tapp till nionde plats.

– Premiären var riktigt bra, både jag och teamet visade att vi hänger med i toppen. I helgen gäller det att köra smart och ta det positiva från Ljungbyhed med oss. Jag ser verkligen fram emot Skellefteå, det är en grymt utmanande och rolig bana. En pallplats hade inte varit fel i helgen och det är vad jag siktar på, säger Isac Aronsson.

Norrmannen Didrik Esbjug gjorde STCC-debut i Ljungbyhed och säkrade sina första poäng bakom ratten på sin Honda Civic Type R TCR.

– Premiären gick över alla mina förväntningar och jag var speciellt nöjd med niondeplatsen i kvalet. Vi gjorde bra framsteg hela helgen. Skellefteå verkar som en riktigt kul bana med många olika typer av asfalt och hög snittfart. Målsättningen för helgen är att fortsatt lära oss så mycket som möjligt och leverera stabila resultat, säger Didrik Esbjug.

I teammästerskapet delar Brink Motorsport och CUPRA Dealer Team – PWR Racing ledningen medan Oliver Söderström bara är tre respektive fem poäng framför Hugo Nerman och Axel Bengtsson i juniormästerskapet.

Mer information på, www.stcc.se 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg