Hoppa till sidans innehåll

Mikaela Åhlin-Kottulinsky dominerade STCC Shootout på Gelleråsen Arena

03 JUL 2020 09:40
PWR Racing-föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky dominerade det officiella STCC TCR Scandinavia-försäsongstestet på Gelleråsen Arena med snabbaste varvtid i såväl eftermiddagspasset som STCC Official Shootout.
  • Skapad: 03 JUL 2020 09:40

– Jag är väldigt nöjd med testet. Jag och hela teamet känner väl till min bil och det känns roligt att vi fick en sista dans tillsammans med avslut på topp. Det var ju här på Gelleråsen som jag vann mitt första STCC-race med samma bil, säger Åhlin-Kottulinsky.

Åhlin-Kottulinsky körde sin fjolårsbil under testet i väntan på den nya Cupra León Competición TCR-modellen som ska levereras innan premiären.

Dagen avslutades med en shootout där förarna fick ett varv var att sätta snabbast möjliga tid och Åhlin-Kottulinsky satte en tid som var under TCR-kvalvarvrekordet, precis innan en stor regnskur drog in över banan.

– Nu ser jag fram emot leverans av både min och Pokers nya CUPRA Leon Competición, det ska bli kul att skriva nya kapitel i racinghistorien tillsammans med PWR Racing, CUPRA och teamets partners, säger Åhlin-Kottulinsky.

Tobias Brink var näst snabbast under testpasset och tredje snabbast under shootouten bakom ratten på sin Audi RS 3 LMS. Brink Motorsport-teamkollegan Hannes Morin var nära bakom, med ynka 26 tusendelar mellan de båda.

Honda Racing Sweden-föraren Mattias Andersson, som startar sin 20:e STCC-säsong i år, imponerade under shootouten där han var näst snabbast, drygt fyra tiondelar bakom Åhlin-Kottulinsky.

 

Mer att läsa mer om helgens STCC hittar du här.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg