Hoppa till sidans innehåll

Mikaela Åhlin-Kottulinsky klar för Extreme-E

12 MAR 2021 10:11
Med bara nitton dagar kvar till premiären av den nya serien Extreme-E är nu Mikaela Åhlin-Kottulinsky klar för JBXE där hon kommer tävla i par med teamets ägare, Jenson Button.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2021 10:11

Den tidigare Formel-1 världsmästaren Jenson Button meddelade idag vem som blir hans partner i bilen i den nya serien Extreme-E. Det blir svenska racingstjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Åhlin-Kottulinsky som har meriter från både racing, där hon är ende kvinna hittills som vunnit en STCC-tävling och från rallycrossen, tar nu klivet in i den nya serien Extreme-E där hon sällar sig till redan tre klara svenskar, det tre världsmästarna i rallycross, Mattias Ekström, Timmy Hansen och Johan Kristoffersson.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky är inte helt ny bakom ratten på de nya bilarna som ska köra i serien. Som testförare till däckleverantören Continental har hon varit en stor del i utvecklingen av de däck som kommer användas i serien. Förarna i den världsomspännande offroad-racingserien tävlar med elbilar av SUV-modell med runt 550 hästkrafter under huven. Serien vill sätta fokus på effekterna av klimatförändringarna och de fem deltävlingarna går i extrema miljöer med start i Saudiarabien 3-4 april.

- Det har varit många turer innan vi hamnade här, och jag är otroligt tacksam för förbundskapten Piers, landslagets och i slutändan Svensk Bilsports support här. Allt från reseintyg till juridisk hjälp, en ovärderlig support. Jag är stolt att få representera den svenska flaggan som kvinnlig förare i Extreme E, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Mer information om Extreme-E finns på, https://www.extreme-e.com/

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg