Hoppa till sidans innehåll

Mikaela Åhlin-Kottulinsky snabbast i STCC shootout

06 JUL 2020 09:39
Säsongens två första testdagar är avslutade, med PWR Racing och CUPRA i topp.
Mikaela Åhlin-Kottulinsky var snabbast under de två testdagarna på Gelleråsen.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2020 09:39

De två första testdagarna för året är avklarade. Gelleråsen, som också står värd för premiären 15-16 augusti, agerade testbana när årets STCC-förare äntligen fick styra sina maskiner ut ur depån. PWR Racing har i ett tätt samarbete med CUPRA Racing lyckats få hem en helt ny CUPRA Leon Competición från fabriken i Spanien trots rådande världsläge.

- Vi är oerhört glada att CUPRA levererat en helt ny bil till oss trots att fabriken stått still under en lång period. Vi fick bilen precis innan testet och har bara hunnit skrapa på ytan under dessa dagar, men det känns minst sagt väldigt lovande inför framtiden, säger Daniel Haglöf, VD på PWR Racing.

                                       

Regerande mästaren Robert Dahlgren axlade rollen som testförare av den helt nya CUPRAn. Dahlgren deltog dock inte i shootouten då den helt nya bilen inte fått någon officiell BOP (Balance of Performance) än. Det innebär att bilen inte mätts ordentligt mot övriga bilar i startfältet och därmed har inte organisationen kunnat addera de utjämnande faktorer som TCR-reglementet bygger på.

- Först och främst känns det grymt att äntligen kunna rulla igång arbetet ute på banan, det har varit en lång och konstig vår. Det är alltid speciellt att få testa en ny bil för första gången, men det här känns lite extra. Jag har vunnit två titlar tillsammans med PWR, SEAT och CUPRA och minns fortfarande min första testdag med PWR Racing och den gamla modellen nere i Spanien för drygt tre år sedan. Den nya bilen har väldigt stor potential och jag ser fram emot att jaga en tredje titel med den under året, säger Robert Dahlgren.

          

Mikaela Åhlin-Kottulinsky visade precis hur bra både hon och fjolårets CUPRA TCR är, genom att vinna torsdagens shootout på Gelleråsen. Med drygt fyra tiondelars marginal satte hon det snabbaste varvet både under shootouten och testet.

- Jag är väldigt nöjd med de här två testdagarna. Jag och hela teamet känner väl till min bil och det känns roligt att vi fick en sista dans tillsammans med avslut på topp! Det var ju här på Gelleråsen som jag vann mitt första STCC-race med samma bil. Nu ser jag fram emot leverans av både min och Pokers nya CUPRA Leon Competición, det ska bli kul att skriva nya kapitel i racinghistorien tillsammans med PWR Racing, CUPRA och teamets partners, avslutar Mikaela Åhlin-Kottulinsky.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg